Uithoeken van Valencia

Uithoeken van Valencia

De modieuze plekken van Valencia, wijken zoals Ruzafa staan hoog op de lijst sinds een aantal jaren. Net zoals de historische wijk el Carmen, het plein van de stad: Plaza de Ayuntamiento of het nemen van een typisch Valenciaans drankje, een Horchata.

Koffie, thee of coctails

Niks is beter dan de sfeer in de avond in deze stad. Alhoewel er genoeg tenten open zijn om een drankje te doen na het eten. Er zijn vele cafetaria´s te vinden om een heerlijke kop koffie of een kopje thee te drinken op elk uur van de dag

Een van onze favorieten is ´Dulce de Leche´ deze is te vinden in de straat, genaamd Cuba. De cafetaria is ingericht in een retro- en artistieke sfeer, zij zijn gespecialiseerd in zoetigheden en taarten. We zouden kunnen zeggen dat zij de beste chocolade croissants maken van heel Valencia. Door de de sfeer, de service en de taarten bij elkaar kunnen wij deze cafetarie een tien geven. Daarnaast moet je zeker niet vergeten om de brunch hier uit te proberen op zondag!

Dulche de Leche Valencia

Voor de thee liefhebber is ´Antique café´ de beste plaats om een heerlijke kop thee te drinken, deze bevindt zich in de staat Fraille 4. Dit is achter el Ayntamiento de Valencia, zij hebben een grote kaart met verschillende soorten thee´s. Daarnaast hebben zij ook taarten in Amerikaanse stijl. Het beste van deze cafetaria is zonder twijfel dat je er soorten thee vind van over heel de wereld. Hier kun je heerlijke thee drinken in stijl op haar pleine terras, terwijl je hier uren zit te genieten.

Een andere bekende plek is ´Lotelito´, dit is een moderne plek, dat heel chique is. Je kunt hier niet alleen koffie drinken, maar je kunt hier ook dineren en het is ook een hotel. Dit is een perfecte plek op elk moment van de dag, het heeft haar eigen stijl. Je vindt deze tent in de straat Barcas. Zij hebben hier ook heerlijke coctails.

Muziek, dans en nog meer muziek

Voor diegene die niet van dansen houden, maar wel van een gezellig muziekje, zijn er vele lokale bars door heel de stad heen. Sommige zijn wat kleiner, maar je kunt makkelijk veranderen van plek.

De populairste muziekstijlen die er te vinden zijn, zijn pseudo modern en indie, deze stijlen zijn in vele lokale tenten te vinden. Pubs zoals, Univ, Nylon en XL staan in het midden met verschillende stijlen zoals de Top 40, electro, Pop-rock en meer.

La3 club

Een andere club dat een belangrijke plek is voor de muziekwereld in Valencia, is La3, deze club is gespecialiseerd in techno en electro. Artiesten die hier optreden zijn onder andere Dorian, Space Elephants, Crystal Fighters.

Ben je benieuwd naar leuke thema feesten, zoals pyjama feest, Anti-Valentijnsdag, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Valencia met je vrienden!