Turkse zuidkust

Turkse zuidkust: de bevolking is erg vriendelijk en gastvrij

De stad Kemer ligt aan de Turkse zuidkust. De kust is erg populair voor toeristen. Plaatsen zoals Lara, Belek en Side trekken toeristen vanuit de hele wereld. Kemer ligt aan de westkant van de stad Antalya. Er zijn een aantal redenen dat deze regio zo  in trek is onder toeristen. Ten eerste is de bevolking erg gastvrij en vriendelijk. Wanneer u ervoor open staat kunt u gezellige mensen leren kennen en u onder laten dompelen in de lokale cultuur.

De natuur is prachtig in het zuiden van Turkije. Vooral het heldere en lichtblauwe water van de Middellandse zee is een belangrijk punt. De helderheid van de zee draagt bij aan de populariteit van dit gebied onder watersporters. Als u hier gaat duiken kunt u prachtige dieren en koralen zien. Maar ook als snorkelaar kunt u dankzij de helderheid ver kijken en veel zien. Wanneer u niet van water houdt kunt u  op het mooie strand verblijven dat zich goed leent voor een vakantie met zon, zee en strand. Het achterland is bosrijk en beidt veel gelegenheid om te wandelen of tochten te maken. Het klimaat is een andere bepalende factor om een accomondatie te huren in Kemer aan de Turkse zuidkust. Het is hier in de zomer altijd warm en in het voor en najaar is het nog lang mogelijk om hier te genieten van een zonvakantie.

Kemer

Naast de natuurpracht zijn er ook een hoop andere plekken te bezoeken in de omgeving van Kemer. Ten eerste zijn er veel dorpjes in opstreken die het bezoeken waard zijn. Meer informatie over accommondaties van dit schitterende gebied. Wanneer u een auto huurt kunt u genieten van leuke uitgaansgebieden en de lokale cultuur proeven. Daarnaast ligt de grote stad Antalya op slechts 45 kilometer van Kemer. U kunt hierheen met de Dolmus, de Turkse bus, of met de auto. In Antalya is er voor iedereen wat te doen. Er zijn grote winkelcentra en u treft alles aan wat u kunt verwachten van een miljoenenstad. Bovendien is er ook een oud centrum en in dit gedeelte kunt u heerlijk eten. De stad kent een jong uitgaanspubliek en het is dus aan te raden om na het eten nog even te blijven en een bar, café of nachtclub te bezoeken.