Belek, de plek bij uitstek voor golfers!

Belek, de plek bij uitstek voor golfers!

Turkije staat bekend om het mooie weer, de schitterende stranden en niet te vergeten het massatoerisme. Wat je misschien nog niet wist is dat er ook hele mooie golfbanen te vinden zijn.

Met name in Belek en omstreken zijn vele mogelijkheden voor de golfliefhebbers. Belek staat namelijk bekend als de golf ´hoofdstad´ van Turkije.

Golfbanen in Belek

Aangezien het klimaat niet helemaal geschikt is om de baan te voorzien van de benodigde regen worden de vele golfbanen die Belek rijk is het hele jaar voorzien van water van buitenaf. Het contrast tussen de banen en de rest van de omgeving is soms dan ook vrij groot.

De omgeving

Wanneer u alle 15(!) golfbanen afgeweest bent is er in de buurt ook nog genoeg te doen. Ten eerste zijn er natuurlijk prachtige resorts in Belek die voor genoeg vermaak zorgen. Daarnaast zijn er ook schitterende opgravingen in de buurt. In de goed bewaard gebleven stad Perge zal u over paden lopen die dateren uit ongeveer 1500 voor Christus.

 Ook zijn er verscheidene watervallen in het noorden van Antalya. Deze bevinden zich in het een natuurpark waar de bekende Kursunlu waterval ligt. Tijdens een wandeling in dit prachtige natuurpark met haar watervallen zul je, je in een paradijs voelen. Het heeft de schoonheid van een jungle. Na een dagje lopen kun je, je benen laten rusten in een heerlijk resort in Belek.

Al zin om op vakantie te gaan naar Belek?