De 3 wonderen van Galicië: de Cies-eilanden

Er zijn landschappen die onvindbaar blijven. Maar er zijn ook andere landschappen die om wat voor reden dan ook, een bepaalde invloed en imago hebben gecreëerd in ons hoofd.

Cies Eilanden

In Ria de Vigo kunt u een wilde omgeving ontdekken die uit 3 eilanden bestaat: Monteagudo het noorde eiland, Faro het midden eiland en San Martino het zuiden eiland. Samen staan deze eilanden bekend als Cies.

Het is een plek met kliffen van 100 meter, maar ook levendige meren, grotten, prachtige stranden en duinen. Sinds 2003 vormt dit alles een natuurlijk park.

De flora van Cies is erg diverse per periode en tijdsbestek, maar het heeft nog steeds typische soorten, zoals Xasta (bezem) en Toxo (berm).

De fauna heeft een grote aantrekkingskracht. U kunt langs de paden van de eilanden wandelen en de meeuwen horen fluiten. In Cies zijn er echt veel van deze soort te vinden. Zeer merkwaardig zijn de shag of donkere meeuw.

Rond het eiland zwemmen walvissen, maar zwerven ook schildpadden en dolfijnen. Het is net een live show!

Wandel door de paden, zon aan het strand van Rhodes of Vinos of beklim de Alto om een prachtig uitzicht te krijgen over het gehele eiland.

Bezoeken zijn beperkt en hiervoor heb je een vergunning nodig. Er zijn diverse bedrijven die vervoer bieden naar de eilanden.

Fotografie: Caos