Wijn excursies in Spanje

Spanje is een van de mediterane landen met een traditionele wijn traditie. Het land heeft verschillende nominaties gewonnen voor de wijn merken die bekend zijn over heel de wereld. Witte wijn, rode wijn, Rose. Spanje beschikt over bijna 1,2 miljoen hectare aan wijngaarden. Spanje heeft 15% van de wijnteelt van de hele wereld.

Geen wonder dat er steeds meer wijn toerisme is en dat wijn het meest gedronken wordt door toeristen. Er zijn meer dan 600 verschillende wijnteelten in Spanje, hoewel de meerderheid van wijn uit ongeveer 20 soorten bekende soorten bestaat.

La Asociación Española de Ciudades del Vino (ACEVIN) gaan een aantal wegen van waar je, je kunt verdiepen in de gastronomie en de cultuur van deze heerlijke Spaanse wijn. Een uitstapje waarmee je, je kennis omhoogbrengt van de wijncultuur in Spanje. Tijdens deze excursie zul je een wijnkelder bezoeken, waar ze uitgebreide kennis van wijn hebben, de kelder bevindt zich tussen de wijngaarden, een goede combinatie om samen met je echtgenoot de gastronomie van Spanje te ontdekken…

 

 Requena – Utiel
Requena . Utiel gelegen in de regio Valenciana, op de grens met Castilla la Mancha, waar een uitgebreide collectie wijn vandaan komt van meer dan 2500 jaren oud. Een uitstapje naar dit gebied is niet alleen een culturele ervaring maar je kunt ook genieten van historie en de natuur. Er zijn 10 gemeenten die benoemd zijn naar de bekende, Caudete de las Fuentes, Chera, Requena, Campoporrobles en Venta del Moro. Het is zeker de moeite waard om dit allemaal te bekijken en je zal zeker van je bezoek genieten.

Rias Baixes
Wanneer je naar Galicia komt, kun je genieten van een Albariño wijn, deze is van zeer goede kwaliteit, fris, jong en internationaal. Een wijnexcursie door las Rias Baixes, waar je het onstaan van deze heerlijke wijn leert kennen, de wijnkelders, de wijngaarden, de mensen die dit produceren en de manier van leven hier. Daarnaast de gastronomie niet te vergeten.

Wijn en champagne in Penedés
Penedés is een gebied in Cataluña dat gevestigd is tussen het vlakke land naast de zee en gebergte aan de kuststreek. De kwaliteit van de wijn in Penede is exclusief en internationaal bekend. Het is in Cataluña, een andere bekende drank hier is, champagne. Het is een geweldige ervaring om hier een keer een kijke te nemen in de wijnkelders en de wijngaarden. Een gebied dat rijk is aan kunst, cultuur en natuur.

Navarra
Navarra heeft een groot gebied aan wijngaarden, het bezit over prachtige landschappen met moderne windmolens en heuvels. Met een wijnexcursie in Neverra zul je genieten van de heerlijke soep in Navarra en de wijn. Wat is nog meer uitnodigend, dan deze heerlijkheden?

De rivier van Duero
Tijdens de wijnexcursie bij de rivier van Duero trek je door een groot deel van de Spaanse omgeving, de excursie omvat namelijk vier Spaanse provincies, Burgos, Segovia, Soria en Valladolid. Het gebied strekt zich over 115 kilometer uit, met een verbinding van Castilla en León via de rivier, Duero, via waar zij de wijn vervoerden. Hier leer je de typische wijnindustrie kennen en de traditionele families met een wijn winkel. Je zult hier een onvergetelijke ervaring opdoen door haar historische architectuur, haar prachtige cultuur en natuur.