Wat voor type toerist ben jij?

Vertel mij hoe je reist en ik vertel wat voor type reiziger jij bent. Er zijn tal van manieren om te reizen en miljoenen dingen om te doen in een stad. Hoe bereidt je de reis voor? Wat doet je in een nieuwe stad? Dit alles bepaalt het type toerist dat je bent!

Georganiseerd of avontuurlijk
Organiseert u zelf uw reis of laat u een reisbureau dat doen? Het is duidelijk dat het aan de bestemming ligt. Soms zijn er beperkingen, zoals de taal of politieke situatie. Maar vaak willen wij dat de reizen een afleiding wordt met leuke situaties die uw leven veranderen. Ook de manier waarop we de wereld bekijk en zelf de manier waarop u denkt.

Een reis organiseren naar een land waar u niks van weet kan een complete chaos worden. Dus het geheim is de balans vinden. De mix tussen weten wat je wilt en u zult zien dat u een aantal dagen in uw kalender blank zult laten om te vullen met spontane activiteiten. Dit soort momenten laten u genieten.

Waar ga je heen?
Na het plannen van de reis stuiten wij op het volgende. Dat is namelijk, wat wilt u bezoeken op uw vakantiebestemming? Er zijn momenten die van essentieel belang zijn. Als je naar London gaat, moet u een bezoek brengen aan de Big Ben, de Eiffeltoren in Parijs en in Barcelona de Sagrada Familla de Gaudí. Ook weten we allemaal diep van binnen dat we de lokale musea moeten bezoeken.

Voor de meer ervaren reiziger is het lopen door de straten een belangrijk onderdeel van de planning. Vindt verborgen hoekjes, lokale restaurants of prachtige landschappen voor een relax dagje.

Om een klassieke en echte reiziger te zijn moet u niet alleen de monumenten en musea van de wereld hebben gezien of de 7 wereldwonderen. Wat een echte reiziger onderscheidt van de toerist is hoe een reiziger geniet van zijn reis. De toerist beperkt zijn zicht terwijl de reiziger kijkt en observeert door zijn eigen ogen. De toerist verzamelt foto´s en vliegtickets en de reiziger verzamelt ervaringen en levenslessen.