Wat te bezoeken in Alicante?

Een van de meest toeristische plaatsen van de gemeenschapValenciana is zonder twijfel de Costa Blanca, dit is de hele mediteranne kustlijn in de provincie Alicante.

Allereerst gaan we het hebben over de toeristische gemeente en over de hele Gemeenschap Valenciana, Benidorm. Een van de belangrijkste dingen voor een toeristische plaats zijn de stranden en het nacht leven, maar ook is het belangrijk om te weten waar de monumenten en interessante plaatsen te vinden zijn: zoals de toren Punta del Cavall, El Tossal de la Cala, de uitzichttoren Cavall, Inglesia de San Jaime en Santa Ana, het eiland van Benidorm, het eiland Mitjana Mitjana en haar wolkenkrabber. Ook moet je zeker het park Terra Mítica bezocht hebben in Benidorm. Er is voor alle leeftijden wat te doen.

Een andere interesante plaats in de Costa Blanca is Dénia, wat veel cultuur te bieden heeft met gebouwen zoals, de oude scheepswerf, de gemeente, kerken met verschillende soorten architecturen, jachten, een kasteel, torens en verschillende soorten musea. Er zijn verschillende excursies te doen in Dénia. Er zijn 5 verschillende tours te beleven.

We vervolgen de reis aan de Costa Blanca naar Jávea, waar de stranden en de baaien zeer mooi zijn. Ook het park Montgó is de moeite waard om te bezoeken tijdens een trip naar Jávea. Dit park bestaat uit 2000 hectare met een hoogte van 753 meter. Er zijn meer dan 650 planten soorten. Dit park kent een van de meest spectaculaire landschappen in de Costa Blanca.

Ook is Calpe met haar bekende rots Peñon de Ifach een bezoekje waard. Daarnaast zijn ook haar tradities en feesten interresant. Of Torrevieja met haar interresante cultuur waar je een bezoek kunt brengen aan verschillende exposities, musea, parken en excursies. Dan nog Altea, een van de mooiste plekken van heel de Valenciaanse gemeenschap.

Daarnaast zijn er nog meerdere plekken waar een bezoek aangedaan kan worden zoals, Benisa, Alfaz del Pi, Finestrat, Villajoyosa, Campello, Alicante, Elche, Santa Pola, Guardamar del Segura en Teulada-Moraira.

Er is een grote hoeveelheid aan plaatsen die belangrijk zijn voor toerisme waar je van een heerlijke vakantie met de familie kunt genieten. Als je meer informatie wilt hebben over deze of andere plaatsen in de Valenciaanse gemeenschap, kun je dit vinden op TurismeCV.