Wat is er te beleven in Londen?

Door de viering van de Olympische spelen zijn er velen verhuisd naar de hoofdstad van Groot-Brittanië, Londen. Londen, een stad waar je van vele competities kan genieten. Maar tussen de competities in zijn er meerdere dingen waarvan je kunt genieten in Londen. Hier gaan we het hebben over een aantal dingen die je kunt bezoeken en activiteiten die er te doen zijn in Londen. We hebben hier de belangrijkste punten van Londen op een rijtje gezet.

Buckingham palace: Dit is het paleis van de koninklijke familie van Engeland. Je kan een bezoek brengen om de luxe van het paleis te bekijken. Naast een bezoek te brengen aan het paleis zelf kun je ook genieten van de spectaculaire wissel van de wacht. Dit is één van de meest populaire ´happenings´ van het paleis dat zo een 45 minuten duurt, maar bekijk de tijden goed voordat je er heen gaat.

Buckingham palace

 Big Ben: De Big Ben staat symbool voor Londen. Het bevindt zich naast het Paleis van Webminster Abbey, het is de derde grootste torenklok ter wereld en het behoort tot de 4 grootste klokken ter wereld.

Big Ben

 Westminter Paleis: Dit staat ook wel bekend als het Parlementshuis en is gebouwd in een gotische victoriaanse stijl. Hier bevinden zich verschillende leden van het Britse parlement.

Westminster Paleis

London Eye: Dit is een enorm reuzenrad in Londen, waarvan je de ´skyline´ van Londen kunt bekijken. Een tochtje in het reuzenrad kost zo een 30 minuten en je hebt vanaf hier prachtige uitzichten op de stad. Je kunt dit combineren met een boottocht op het water, dit is namelijk mogelijk vanuit dezelfde plek. Met deze tocht vaar je langs de symbolische plekken van Londen.

London eye

 Tower Bridge: Dit is één van de bekendste bruggen van Londen die telkens stijgt als er een boot passeert. Er is een expositie waar je kunt zien hoe het systeem van de brug werkt. Ook kun je zien hoe de brug tot aan nuu gebouwd is.

Westminster Abbey: Dit is één van de oudste gebouwen van Londen, een religieuze plaats, maar ook een plaats waar de grote koningen kwamen.

Hyde Park: Londen bestaat uit veel groen, maar één van de populairste parken is Hyde Park. Deze is populair door haar grote ruimte waar kinderen kunnen spelen en door het monument ter ere van Alberto en het standbeeld ter ere aan prinses Diana van Gales.

Hyde park

Picadilly Circus: dit is één van de belangrijkste pleinen van Londen, waar vele toeristen komen. In het centrum bevindt zich het standbeeld van de God Eros en op het plein bevinden zich verschillende restaurants, winkels, bioscopen en theaters.

 Picadilly Circus

Trafalgar Square: dit plein bestaat uit verschillende beeldhouwwerken van bekende personen zoals, George Washington of de marmeren zuil van Nelson dat gebouwd was ter ere om de admiraal te herdenken, die bij de slag van Trafalgar overleden was.

Trafalgar Square

Covent Garden: dit is een grote markt dat in 1631 gebouwd is. Hier werden bloemen, groente en fruit aangeboden. Momenteel is het een grote commerciele markt.

Covent Garden

 Shakespeare´s Globe Theatre: werd in 1599 gebouwd als het theater van Sheakespeare, maar in 1613 werd het gerenoveerd. Momenteel is het theater van mei tot oktober te bezoeken. Met een gids kun je het theater bekijken.

Shakespeare´s Globe Theatre

 En er zijn nog veel meer plekken in deze magische stad, dus ontdek ze snel!