De vulkaan in Santorini

Wie houdt er nou niet van en eiland dat omgeven is door helderblauwe water dat net zo blauw is als de lucht? Hier kun je van genieten op een van de bekendste Griekse eilanden, namelijk Santorini. Rust en vlekkeloosheid zijn de beste woorden om dit eiland te omschrijven. Tussen 1627 en 1628 heeft er een uitbarsting op het eiland plaatsgevonden waardoor het eiland in stukken gesplitst is, er vond een soort van Tsunami plaats door de gebeurtenis. Door de gevolgen van de uitbarsting is het oude eiland hernoemd naar Santorini.

Het belangrijkste eiland is Thira, hoewel de naam Santorini de meeste meer zegt, is het enige eiland samen met het eiland Thirasia dat bewoond is. De andere gesplitste stukken van het eiland zijn onbewoond. De hoofdstad van het eiland aan de zee Egeo en bevindt zich naast steile kusten. Het eiland beschikt over prachtige uitzichten. Dit is een van de meest prachtige plaatsen van Santorini, lopend kun je de kleine vissershaven vinden. Het contrast van kleuren is zeer uniek, de witte huiszen met de donkere rotsen gecombineerd met de blauwe daken van de kleine huisjes.

Ook Ia is een een prachtig dorp op Santorni. Vanaf daar kun je genieten vanaf de hoge kust lijn van de zonsondergang. Een ander dorpje dat je zeker niet over kan slaan is Acrotiri, hier zijn archeologische opgravingen te vinden deze waren bedolven onder de Lava. Nu is te bekijken hoe het dorp eruit gezien had in de geschiedenis, de opgravingen zijn nog in goede staat.

Ook kun je lekker zonnebaden bij een van de grote stranden van Santorini, de stranden bestaan uit donkere en rode stenen, deze zijn van de vulkaan maar, met haar helderblauwe water. In de avond zijn er verschillende activiteiten te beleven

 

 

Lijkt dit je geen perfecte plek om de vakantie door te brengen?