Verona: de stad van Romeo en Juliet

Als je het hebt over een stad dat iedereen kent om het vuur van de liefde en de tragedie van de liefde, dan gaat dit zonder twijfel over, Verona. Een stad uit de legenda die ontdekt is tussen paleizen en kerken in rond de eeuwen V en XV en een interessante stad is voor diegene die een romantisch uitstapje willen maken. Hierdoor wordt de stad jaarlijks bezocht door duizenden toeristen die een passioneel uitstapje maken naar deze rustige stad dat omgeven is door de rivier Adige en een sfeervolle romantische deken om heeft en waar het tragische verhaal van Romeo en Juliet plaatsgevonden heeft.

Bovendien is Verona een van de mooiste steden van Italië door haar monumenten en haar architectuur. Hierdoor is het heerlijk om door de straten van Verona te struinen. Haar kerken, haar bruggen, pleinen, de gevels van de gebouwen, fonteinen en haar standbeelden geven de stad een magische sfeer dat nog steeds terugkeert in de nacht wanneer de wolken de stad verduisteren. Ook heeft de stad haar inspiratie uit verschillende artiesten en dichters zoals, Dante, Petrarca en Giotti.

Als je naar Verona reist kun je niet vergeten een stop te maken bij de volgende legenda, het huis waar Juliet heeft gewoond. Daar kun je het standbeeld bekijken die er staat ter ere van de geschiedenis, ook staan er liefdesberichten in verschillende talen op de gevels geschreven. Ook vind je daar het graf van Juliet, deze is te vinden bij het klooster San Fransesco al Corso wat een ander mooi uitstapje kan zien.

Hoewel de geschiedenis van de stad een ministerie is tot op de dag van vandaag, zegt men dat de resultaten van Shakespeare plaatsgevonden hebben i 1302 tussen de families Capuleti en Montecchi. Mythe of echt, vandaag de dag is het huis van de Capuleti´s een van de meest populaire bezienswaardigheden, vooral het balkon van Juliet.

Voor iedereen, Verona is een perfecte bestemming voor een romantisch weekendje weg. En jij? Heb je deze stad weleens bezocht? Waarom deel je niet met ons wat je het leukst vond?