Växjö: een magische ervaring

Växjö is een klein stad gelegen in het zuiden van Zweden, net iets meer dan een anderhalf uur van Malmö. Het behoort tot de regio van Smäland, de wieg van de economie.

Het gebied is omgeven met bossen en werd dit werd vroeger onderhouden door de Vikingen. We vestigen onze aandacht op de bestemming, omdat het net een sprookje is. De straten zijn bedekt met sneeuw, bevroren meren, waar je kunt schaatsen in de winter, maar ook kan je er fietsen en is er een station. De rode daken zijn ook erg speciaal. Al deze dingen maken het een bijzondere plek om er een vakantie door te brengen.

Het is verschillend en ver weg van de toeristische drukte van de grote steden. Wanneer je Växjö bezoekt, zult u het een onbeschrijvelijk gevoel meekrijgen als ervaring.

Magische Växjö

In 2007 werd hij benoemd tot de groenste stad van Europa en dit is duidelijk te zien bij aankomst. De naam betekend ´De weg van het meer´, dus het is niet verwonderlijk dat de meest aantrekkelijke plaats in de stad het centrale meer is. Deze bevriest volledig in de winter, terwijl het in de zomer een ontmoetingsplaats is voor studenten die daar wonen. Ze kunnen genieten van de lange uren zonneschijn, die de koude maanden weer compenseren.

In de winter kunt u het best genieten van Växjö. Hoewel de temperaturen erg laag zijn, maakt de stad bedekt met sneeuw en veel licht een prachtige ervaring die je niet snel zult vergeten.

Wanneer u besluit dit stadje te bezoeken, kunt u de campus niet missen. Het is een geweldig modern gebouw in het midden van het bos. Aan het campus grent een kasteel, Teleborg, waar een romantische oever Trummel op aansluit. De zonsondergang aan de kant van het kasteel zijn fantastisch. Vanaf de brug van het kasteel kunnen mensen genieten van het spectaculaire uitzicht.

Natuur in Växjö

Wanneer je een bezoek brengt aan het kasteel kunt u naar het café, Tufvan´s, gelegen op de heuvel van het campus, een hete koffie nemen. Die zal vast van pas komen.

Het campus, is in Amerikaanse stijl, geheel verschillend van de stijl in de stad. Het heeft een eigen leven. Het internationale karakter van de Universiteit van Linnaeus campus maken dit gebied tot een fusie van cultuur en tradionaliteit.

Terug naar het centrum van Växjö krijgen we veel meer het Zweedse gevoel. In de stad zijn allerlei winkels en een talrijk aantal cafes te zien met terrassen. Die ondanks de sterke kou toch geopend zijn.

Het is een zeer aanbevolen om een lang weekend naar deze plek toe te gaan. Je kunt dan perfect in een paar dagen, alles goed ervaren. Wanneer je misschien langer blijft, kan je ook nog een bezoek brengen aan Stockholm.

Het is ook zeer goed verbonden met Kopenhagen en met de trein is het ongeveer drie uur reizen. Je krijgt dan ook gelijk Denemarken te zien, dat is twee vliegen in één klap! Schitterend avontuur om mee te maken!