Een uitstapje naar Venetië

Een heerlijk weekendje weg met je geliefde, een heerlijk vrouwenweekendje of een weekendje weg met het hele gezin. Het kan allemaal in Venetië. Er is zoveel te doen van een romantische trip in een gondel, langs de winkeltjes slenteren of genieten van de beste pizza of pasta. Want waar kun je dit nou beter eten dan in Italië!

Venetië staat erom bekend, dat het op het water gebouwd is. Het bestaat uit zo een 120 kleine eilandjes en 177 kanalen. Deze kanalen nemen eigenlijk de straten over. Daarnaast kunnen deze kanalen overgestoken worden door bruggetjes. Er zijn zo een 400 bruggetjes in Venetië. Wil jij graag een para dagen verblijven in deze bijzondere stad? Kijk dan snel voor vakantiehuizen Venetië.

Venetië, bron: www.venetie.nl

Venetië, bron: www.venetie.nl

Bezoek twee prachtige eilandjes in Venetië:

– Burano eiland
Dit is een klein eiland op een aantal kilometer van Venetië. Hier wonen zo een 3000 mensen. Het eiland is vooral bekend omdat hier nog veel met de hand gemaakt wordt. Ook haar fel gekleurde gevels van de huizen zijn zeer bijzonder.

– Murano eiland
Ook het eiland Murano is de moeite waard om te bezoeken. Dit eiland ligt op zo een 20 minuten varen van Venetië. Het eiland bestaat bekend om haar specialisatie van het maken van glas. De glasblazers zijn er nog te zien en je vindt er prachtige glazen sieraden en Valenciaans glas.

Wil je nog veel meer ontdekken in deze prachtige stad? Kijk dan snel voor een vakantiehuis Venetië.