Tot het oneindige en nog verder!

Wie wilde niet als kind een austronaut worden om te reizen naar het heelal om de prachtigheden van het universum te ontdekken? Sinds het einde van 2013 kunnen we naar de ruimte reizen zonder dat we hier een astronaut voor moeten zijn. Voor 200,000 dollar (bijna niks) kunnen we tickets kopen om onze vakantie door te brengen op de Melkweg.

De multi-miljonair Richard Branson, heeft een advertentie geplaatst voor een vakantie tijdens de kerst en oud en nieuw in de ruimte. Dit is de gekste plek om druiven te eten.

Het lijkt erop dat het idee goed ontvangen is bij de mensen. Het eerste bedrijf dat reizen naar de ruimde aanbiedde, Virgin Galatic had al meer dan 500 reserveringen vanaf het moment dat het bekend was om op vakantie te gaan naar de ruimte.

Als je eraan denkt om vlucht naar de ruimte te boeken, zijn hier een aantal tips om een aangenaam verblijf in de ruimte te hebben:

Raak geen rode knop aan: wat er ook gebeurt, raak nooit een knop aan met een rode knop. Of hebben we niks geleerd van films

– Neem altijd kauwgom mee in de zak: ruimtevaartuigen zijn van de beste technologie, maar je weet nooit wat er kan gebeuren (de ruimte wegen zijn zeer slecht) daarom is het essentieel om altijd kauwgom in je zak te hebben. Dit heeft bij meerdere het leven gered.

– Open de raampjes niet: Het kan voorkomen dat je het warm krijgt en de ramen open wilt doen, onthoudt dat er buiten geen oxigeen is en dat dit zeker een catastrofe is. In deze situatie is het aan te raden om aan de piloot te vragen of hij de airco aan kan zetten.

– Laat je droom uitkomen: Als allerlaatste, maar niet het minst belangrijk, dat van belang is en bijna verplicht als je dan eenmaal in de ruimte bent: Je moet een helm opzetten en terwijl je deze op hebt laat je iemand jezelf filmen en zeg je ´Geluk, ik ben je vader´. Dit heeft vele mensen gelukkig gemaakt.

Dit zijn een aantal tips voor als je een trip naar de ruimte maakt om je verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen.

PS: Als jullie nog andere tips hebben voor een reis naar de ruimte, horen we deze graag!

 De ruimte