Top 8 stranden van Brazilië

Denk je aan de stranden, zon, helder water, fijn zand, een caipirinha in de hand en schitterende lichamen in minuscule bikini´s, dan denk je aan Brazilië. Wie wil er nou niet op dit moment in deze idyllische omgeving zijn? Iedereen natuurlijk, en na het lezen van dit artikel krijg je alleen nog maar meer zin om hier een kijkje te nemen. We presenteren hieronder de prachtigste stranden van Brazielië.

1. Ipanema, Río de Janeiro

Strand van Ipanema

Laten we beginnen met de parel van het strand en het is tevens een van de meest bekende van de stad Rio de Jainero. Het Ipanema strand, Het Ipanema Meisje, heeft wit zand, blauw zeewater en groene bergen, die prachtig staan op de bekende Braziliaanse Ansichtkaarten.

Bron foto: www.flickr.com/photos/historicus/431172485/

2. Porto de Galinhas, Pernambuco

Porto de Galinhas

Natuurlijke zwembaden gecreëerd door het getij

Net ten zuiden van Recife, Pernambuco, liggen de meest unieke stranden van het land. Een tiental meter aan overs met rotsen vormen een natuurlijk zwembad, waar je perfect kunt duiken. Het is omringd met goudvissen die zich tussen de holtes in de zee terugtrekken.

Bron foto: www.gobrazilwines.com/category/events

3. Praia do Sancho, Fernando de Noronha

Strand van Praia do Sancho

Het beste strand in Brazilië en een van de beste in de wereld

Fernando de Noronha staat bekend als een van de meest idyllische locaties in Braziñlië. Het bestaat uit 21 eilanden, waarvan de bewoning minimaal is en dit geldt ook voor de infrastructuur. Fernando de Noroha is een beschermd gebied van 360 kilometer lang in het gebied van Pernambuco. De Sancho Bay is het beste strand van Brazilië en een van de beste van de wereld. Je kan hier duiken van 40 meter hoge rotsen, die gekwalificeerde marine trappen bevatten. Wanneer je een duikerliefhebber bent, heb je veel geluk, want de zee heeft een zicht van 50 meter. Om het eiland te bereiken moet je met een vliegtuig gaan, omdat het zeer beschut is. Bij een bezoek aan het eiland zullen vooral de stranden, rijke fauna en unieke landschappen je zeer verrassen. Sinds 1988 is Fernando de Noronha uitgeroepen tot Environmental Protection Area en  sinds 2002 kwam het op de lijst van de World Heritage Site.

Bron foto: http://worldtopbeaches.com/index.php/praia-do-sancho-fernando-de-noronha-brazil/

4. Jericoacoara, Ceará

Schitterend strand op Jericoacoara

Schitterend landschap

Het strand wat door het volk ´Jeri´ wordt genoemd, staat bekend als Jericoacoara en is gelegen in het geïsoleerde Ceará. Het is een tropische natuurlijke ervaring op zijn best. Het heldere water, witte zand en weelderige vegetatie maken dit kleine vissersdorp tot een van de meest fascinerende omgeving van de Braziliaanse stranden.

Bron foto: http://csvviagens.com.br/?p=2296

5. Copacabana, Rio de Janeiro

Strand in Copacabana

Copacabana Strand in Rio de Janeiro

Het meest beroemde strand van Rio de Janeiro is de ware oase oceaan naar de grote stad. De mejestueze bergen, wit zand en bevolkte kust met luxe gebouwen bieden een dromerige panorama effect. Copacabana biedt sport, bars muziek, mooie mensen en een levendig ritme die gecomibeerd wordt met de iconische Braliaanse stad. Dit alles maakt het strnad tot een legendarische ervaring.

Bron foto: http://iphone.wallpaperswiki.com/copacabana-beach-rio-de-janeiro-brazil/

6. Praia do Forte, Bahía

Kust van Praia do Forte

De zogenaamde “Brazilian Polynesië”

Het strand staat bekend als de ´Braziliaanse Polynesië´. Praia do Forte heeft een  van de mooiste landschappen van Bahia. Het is een voormalig vissersdorp en is uitgegroeid tot de favoriete strand bestemming voor toeristen. Het heeft het rustieke karakter gehouden, maar het is aangepast aan een breed scale voor de toeristen. Het kristalhelder water, kokospalmen, duinen en rivieren maken deel uit van het landschap, waarbij je heerlijk kunt onstpannen van een strandvakantie. Het is ideaal voor liefhebbers van ecologie.

Bron foto: http://www.lctour.com.br/index.php?option=com_content&view=article&id=676:praiadoforte&catid=70:ferias-julho&Itemid=68

7. Canoa Quebrada, Ceará

Kust van Canoa Quebrada

Zandstrand en duinen

Ontdek de hippies van de jaren zeventig in Canoa Quebrada. Een ontspannen geest heeft het kleine vissersdorp met een landschap om van te genieten. Je kunt de duinen verkennen met een buggy en surfen. Ook het nachtleven is erg jeugdig en er is een vriendelijke bevolking. Er zijn verschillende soorten aan sport activiteiten, die het strand eigenlijk onmisbaar maakt.

Bron foto: www.guiace.com.br/guia-de-turismo/roteiro-das-praias/canoa-quebrada-aracati

8. Praia do Gunga, Maceió

Strand van Praia do Gunga

Brede zandstrand in Ceara

Tot slot eindigen we bij Praia do Gunga, in Maceio, de hoofdstad van Alagoas, een van de mooiste steden aan zee. Praia do Gunga beschikt over prachtige stranden, gelegen in Barra São Miguel aan de Atlantische Oceaan. Het strand heeft natuurlijke zwembaden om in te snorkelen. Of geniet van de heerlijke kokos en de uitstekende recreatieve infrastructuur.

Bron foto: http://www.cvc.com.br/passagens-aereas/passagens-para-maceio