Team building, spelletjes en activiteiten voor een leuk bedrijfsuitje

 

Hoe kun je de band van een groep het beste versterken? De mens is een heel belangrijk deel van een organisatie en die je moet kunnen beheren. Hiervoor heb je het concept ´Team Building´. Dit is een concept dat bestaat uit creatieve en samenwerkende activiteiten tussen de werknemers van het bedrijf om de cohesie van de groep te versterken.

De basis van Team Building zijn spelletjes en activiteiten die samen worden gedaan met de werknemers, vaak worden deze in een andere omgeving gedaan dan op de werkvloer. Hierdoor wordt nieuwe ervaring opgedaan en de vaardigheden en capaciteiten worden sterker. Dit heeft voordelen voor heel de groep. Het is een methode die bedrijven steeds meer gebruiken. Het bedrijf gaat naar gebieden waar men de relaties kan verbeteren door het doen van verschillende activiteiten. Waarbij het zakelijke en relationele gedrag kan verbeteren.

Teambuilding uitjesEr zijn steeds meer bedrijven die deze methode kiezen, ook zijn er elke keer meer bestemmingen waar team building gedaan kan worden. Sportbedrijven organiseren uitgebreide programma´s voor bedrijven met verschillende opdrachten. Een van de activiteiten die vaak gebruikt worden, zijn groepswedstrijden met een grote verscheidenheid aan buitensportactiviteiten zoals, kajakken, volleybaltoernooien, voetbal en andere sporten. Er wordt ook een grote verscheidenheid aan spelletjes georganiseerd, altijd zijn het actieve spellen. Het zijn vaak leuke activiteiten waarbij de medewerkers plezier hebben en ondertussen aan hun relationele vaardigheden kunnen werken.

Er worden uitdagende thema´s bedacht voor de team bealding zoals bijvoorbeeld, zal je, je kunnen voordoen als een piraat en opzoek gaan naar de schat, kun je een trip naar Antartica maken, kun je , je voordoen als een middeleeuwse ridder om het oude raadsel op te lossen, zal je bij een Azteken stam kunnen behoren en haar imperium kunnen uitbreiden, zal je, je kunnen inleven in een detective van CSI die een zaak oplost. Dit zijn allemaal spellen leuke spellen, waarbij iedereen zich kan vermaken en waarbij je een leuke tijd kunt hebben met je collega´s.

Tijdens deze werkdagen kunnen de deelnemers touwtrekken, verschillende wateractiviteiten doen, paintballen, zij kunnen onderzoeksspellen doen, paardrijden, activiteiten waarbij aan de coordinatie gewerkt kan worden, activiteiten in de natuur of er kan zelf een videoclip opgenomen worden tijdens deze dag.

Geniet van een of meerdere dagen met gesplitste spellen waarbij je elkaar beter kunt leren kennen en waarbij men meer kan socializen waarbij de sfeer in de werkgroep verbetert. Hierbij wordt de tevredenheid van de werknemers verbetert waardoor ook de motivatie en de productiviteit verbetert op het werk.