Sprookjes bestemmingen

De historische sprookjes uit onze kindertijd hebben zich in verschillende plaatsen in de wereld afgespeeld. Van de Lion king dat zich in Afrika afspeelde tot en met Roodkapje, vaak zijn de films gebaseerd op de plekken waar de auteurs geboren zijn. Ook zoals vele die geluid hebben gemaakt met verre plekken, onrealistische en kleurrijke magie. Echter zijn deze plekken niet zo ver weg als dat ze lijken. Vandaag gaan we kijken naar eeen aantal sprookjes bestemmingen waar we dol op waren.

De kleine zeemeermin
Een van de meest onbekende plek waar een sprookje afgespeelt heeft is Kopenhagen. Deze Deense hoofdstad heeft een bronze status dankij het traditionele sprookje, de kleine zeemeermin sinds 1913.

Hier kun je het park Langelinie vinden dat bij de baai van de Kopenhaagse haven ligt, die ook bij het koninklijke paleis Amalienborg uitmondt in de Oostzee en zich bevindt op een aantal rotsen die naar de zee doorlopenn. Dit is een bezoek die je zeker gedaan moet hebben wanneer je in Denemarken bent.

De kleine zeemeermin, kopenhagen Bron: jonaycp

De kleine zeemeermin, kopenhagen Bron: jonaycp

Pinokkio
Bij het sprookje pinokkio komen we aan in twee dorpen die afgespeeld hebben in het sprookje. Het orginele sprookje is geschreven door Carlo Lorenzini, hiervoor zullen we moeten reizen naar Collodi, dit is het dorp waar de auteur vandaan komt. Dit is een leuk dorp in het Italiaanse Toscane. Dit plaatsje heeft een park dat je doet denken aan het sprookje.

Als we het hebben over de Disney versie van het sprookje, dat meer bekend is, dan komen we uit in Rothenburg op de Tauber, dit ligt in Baviera (Duitsland). Hier zul je echt de sfeer van de film kunnen voelen.

 

Rothenburg op de Tauber, het dorp van Pinokkio

Rothenburg op de Tauber, het dorp van Pinokkio

Peter Pan
Het kind dat niet wilde groeien, deze bestemming kennen we allemaal en is één van de meest bezochte steden ter wereld. Dan hebben we het over een klassieke reis naar: Londen. In deze Britse stad begint de reis naar mysterische eilanden, verdwenen kinderen, gevaarlijke piraten etc. Zoals we allemaal weten is Londen een droomstad voor iedereen. En ook door scenes uit Peter Pan.

De klokkenluider van de Notre Dame
Quasimodo uit de bekende Disney versie, de klokkenluider van de Notre Dame, was heel anders dan de orginele Roman genaamd, Onze lieve vrouw van Parijs, geschreven door Victor Hugo. Maar beide verhalen hebben zich afgespeeld bij de kerk de Notre Dame in Parijs.

Breng een bezoek aan deze monumentele kathedraal, dit is een van de meest gottische architectuele gebouwen van Europa. Hier kun je, je makkelijk indenken hoe Quasimodo de klokken van de kerk luidde. Breng een bezoek aan Parijs om het ook te proberen.

De Notre Dame Auteur: eggs

De Notre Dame Auteur: eggs

Doornroosje
Een van de oudste princessen die iedereen kent is het jonge meisje Doornroosje dat geprikt wordt door een spinnewiel – in sommige andere versies wordt ze geprikt door een roos- en in een diepe slaap valt. Dde verschillende versies, de broertjes Grimm van Charles Perrault en andere auteur, bevatten een kasteel waar de prinses rust.

Dit kasteel dat wij hebben gevonden, geinspireerd door de Disney film bevindt zich in Neuschanstein in Baviera (Duitsland) Dit prijsloze en monumentele kasteel dat gebouwd is in het jaar 1866 door koning Luis II van Baviera. Het kasteel werd uit strategische redenen gebouwd in die tijd. Dit is een goede reden om een cultureel bezoekje te brengen in een kijkje te nemen in de verhalen achter het kasteel.

Kasteel Neuschwanstein Auteur: Thomas Wolf

Kasteel Neuschwanstein Auteur: Thomas Wolf

Jungle book
Meer dan een stad, meer dan een dorp. De jungle van India is veel groter, vol met gevaar en natuur wat wij ons ervan kunnen voorstellen. Alleen Mowgli en Rudyad Kipling hebben het daar met hun eigen ogen gezien in Jungle book. Prachtig wildlife is te vinden in het woud van India. Wij kunnen onszelf er vinden en genieten in de plaatsen waar Baloe, Bagheera en koning Lious rondliep.