Spectaculaire Tuinen

Wanneer we reizen, focussen we ons meestal niet op monumenten die te maken hebben met de natuur. De waarheid is echter dat we de balans kunnen vinden tussen natuurlijke en menselijke constructies. Er zijn vele tuinen ontworpen door mensen, maar die de kalmte en pracht van planten en bloemen bieden.

In Europa
Waarschijnlijk een van de bekendste tuinen in de wereld, de tuinen van Versailles in Frankrijk. Ooit deel van de Royal Domain of Versailles, gemeente van Frankrijk. Deze tuin is 800 hectare groot, vooral ter versiering van et paleis.

Jardines de Versailles, imagen de Guerretto.

Deze tuinen werden gebouwd toen Louis XIV aan de macht was. Het wordt nog steeds onderhouden en heeft nog vele aspecten uit die tijd. In de tuinen lopen is een unieke ervaring voor iedereen. Het is een kaartje naar het verleden. De tuin is in 1979 met de paleis opgenomen tot het Wereld Erfgoed.

Als we naar Nederland gaan komen we natuurlijk de Keukenhofd tegen. Alleen geopend in de lente maar het is het zeker waard. Het is 32 hectare groot tussen de dorpen Hillegom en Lisse.

Het is een van de mooiste plekken in het land. Het heeft vele verschillende bloemen met tuinhuizen, oude molens, meren en fonteeinen die de tuinen mooi versieren. Er zijn meer dan 7 miljoen tulpen in de tuinen. Geniet van de geur, zicht en aanraking.

In Spanje
Maar ook is het mogelijk om prachtige tuinen te vinden zonder Spanje te verlaten. Een van deze droomtuinen is de Generalife in Granada. Het is gebouwd op de slopen van Cerro del Sol. Het dateert terug naar de tijd van Koning Mohammed de tweede, tussen 1302 en 1309 voor Christus. Het uitzicht is uniek en u kunt een glimpje opvangen van Albaicin, Alhambra en Sierra Neveda Vega.

El Generalife, foto de CVander.

Sinds de constructie is de tuin een belangrijk onderdeel geworden in de Andalusiaanse Palatial architectuur. De tuinen hebben een typische style uit Andalusie. Maar de oorsprong komt uit het oosten. Het komt ook in het Christelijke book of Genesis voor.

Op de Canarische eilanden is een speciale tuin in Lanzarote: de cactus tuin. Er is een groot verschil in klimaat, en warmer en droger in een vulkanisch bijna verlaten land. Er is een andere type flora. De tuin is gelegen in een oude steengroeve. Er is vulkanisch zand. De boeren gebruiken de gewassen om vocht vast te houden in de bodem en om planten te laten groeien.

Deze tuinen zijn gerangschikt in een zeer eigenaardige manier. Het vormt een theater voor tienduizenden exemplaren cactussen met vier verschillende afkomsten. Amerika, Canarische eilanden, Marokko en Ethiopie.