Side en omgeving bieden de perfecte vakantie

De Turkse badplaats Side gelegen aan de Turkse Rivièra is één van de drukstbezochte badplaatsen van het land. Waar dit eindigt weet nog niemand, maar het aantal toeristen dat in Side boekt groeit nog elk jaar. Overigens groeit het aantal toeristen dat Turkije als vakantiebestemming heeft ook elk jaar, dus erg verrassend is het niet. Jaarlijks bezoeken zo’n 35 miljoen toeristen het land waarbij Duitsland, Groot-Brittannië en Rusland de grootste bijdrages leveren. De vraag is wat brengt deze mensen naar Turkije en Side in het bijzonder?

Het antwoord is simpel: de combinatie van klimaat, zee, bezienswaardigheden en de kwaliteit in Side. De gemiddelde temperatuur ligt in Side en de rest van de Turkse Rivièra vanaf april al boven de 20 graden en gaat hier pas onder in december. Het is er dus 9 maanden per jaar heerlijk vertoeven. Let wel, de maanden april tot en met september zijn vrijwel zonder neerslag, echter neemt de hoeveelheid neerslag in oktober en november flink toe. Men is in dit deel van Turkije niet alleen verzekerd van een aangename temperatuur, maar ook het aantal zonuren per dag klinkt menig vakantieliefhebber als muziek in de oren. Bewolking is hier namelijk zeer zeldzaam tijdens de zomermaanden dus gebruind terugkomen is hier een zekerheid. Uiteraard hebben deze uitstekende weersomstandigheden ook invloed op de gemiddelde zee temperatuur die kan oplopen tot maar liefst 27 graden.

Zonsopgang in Side

Zonsopgang in Side

Ondanks dat goede weersomstandigheden prioriteit nummer één is bij de meeste vakantiegangers, is de aanwezigheid van bezienswaardigheden ook niet geheel onbelangrijk. Side beschikt over een historisch centrum met een groot aantal opgravingen in alle soorten en maten. De meest indrukwekkende van het stel zijn het amfitheater en de grote stadspoort. Daarnaast is de stad uitermate geschikt om te winkelen en uit te gaan. In het centrum zijn talloze bars, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden om de toeristen tot in de vroege uurtjes te vermaken. In de buurt van Side ligt het plaatsje Manavgat dat bekend staat om haar watervallen. Een vakantie naar Side is niet compleet wanneer de watervallen niet bezocht zijn.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Side#mediaviewer/File:Sunrise_apollo_side.jpg