Salamanca: Meer dan een universele stad.

Als u een trip plant voor de volgende december, raden wij u deze stad aan. Het zal u zeker niet teleurstellen.

Gelegen op 214 kilometer van Madrid is Salamanca een universitele stad. De universiteit dateert terug naar 1218 en was de eerste in Europa. Grote Spaanse beroemdheden zoals: Miguel de Unamuno, Fray luis de Leon, Chrisopher Columbus en Miguel de Cervantes en andere studeerde aan deze school.

Nieuwe Cathedraal Salamanca

Nieuwe Cathedraal Salamanca

In 1988 was de stad verklaard tot World Heritage door UNESCO. Het heeft een grote architecturale historie:

  • La Catedral Vieja

Gewijd aan de heilige Maria. Dit gebouw was klaar in de 14e eeuw. Toen ze besliste om een nieuwe kathedraal te bouwen hadden ze in gedachte om de oude te vernieten. Door te vertraging zou er geen plek zijn om te bidden waardoor ze besliste om het te behouden.

  • La Cathedral Nueva de la Asuncion de la Virgen

In een Gotische en Baroque style gebouwde kathedraal ergens tussen de 16e eeuw en 18e eeuw. Een nieuwe kathedraal door de stijging van populatie.

  • Casa de las Conchas

Het is een Gotische gebouw. Het is gebouwd in 1943. Met kunst door heel het gebouw.

  • Plaza Mayor

Baroque architectuur en gebouwd tussen 1729 en 1756. Het was een reguliere ontmoetingsplek voor schrijvers en architecten in de stad door zijn vele barretjes en terassen. We kunnen ook de oudste café in de stad vinden, Cafe Literario Novelty.

  • Monasterio de San EstebanConvento de San Esteban
    Het is Gotisch gebouw, maar het interieur is Baroque en hoort bij de order van de Dominicanen. Het was gebouwd tussen de 16e en 17 eeuw.
  • Escuales Mayores

Het bouwen begon in 1411 en is het hoofdgebouw van de Universiteit van Salamanca. Er is een teken op het gebouw te vinden wat nu de embleem van de stad is geworden.

Een route volgend in Salamanca, kunt u typische gerechten van de Salamaanse keuken proberen. Heerlijke rundblees of een bord Linzen voor de warme of een stoofpot gemaakt met penslam.

Een ander gerecht dat u kunt proeven met een goed wijntje is de Guijuelo ham. De Iberische hammen zijn zeer populair.

Als de nacht valt kunt u lopen langs de vele pubs en clubs in de omgeving aangezien Salamanca een levendige nachtleven heeft.