Het einde van het jaar in Rovaniemi, de stad van de kerstman

Ergens op de wereld bestaat er een plek waar het altijd kerstmis is. Het is een magische stad waar vele kinderen en ouderen naar terugkeren. Welkom in Rovaniemi, de hoofdstad van het Finse Lapland en de stad dat ook wel bekend staat als de stad van de kerstman. Wanneer je naar deze stad afreist zul je een unieke en onvergetelijke ervaring hebben. Geniet van de prachtige landschappen van sneeuw, sleeen met rendieren, sneeuw motoren, Finse vodka, verse warme appelsap en een kerstsfeer die er altijd is

Sinds de legenda van de kerstman met haar elfen die wonen in Korvatunturi op 150 kilometer ten noorden van de hoofstad Lapland. Na de ontdekking, van de oude woning besloot de oude man dat het huis niet groot genoeg was voor het groot aantal bezoeken. Daardoor bouwde hij een Kerstman dorp op 8 km van Rovaniemi, een plaats met alle luxe voorzien voor een bezoek met kinderen en ouders. Vanaf toen begon het, de hele stad werd omgetoverd in de kerstsfeer. Kerst was het aanspreekpunt voor alle activiteiten. Een paradijs voor diegene die van kerst houden en een onvergetelijke ervaring met de familie.

Er zijn verschillende dingen die bekeken kunnen worden in deze stad. Het is een spectaculaire excursie, dat nog leuker is in de december maand, het is iets wat je nog nooit gezien hebt. Trek je handschoenen aan en spring op de sneeuw scooter want, dit is je bereik om in alle delen van de stad te komen. De eerste stop is de stad van de Kerstman. Ontdek de magie welke de kerstman heeft voor de cadeaus die hij naar alle huizen brengt. Praat met de kerstman en maak een foto om hem neit te vergeten. Ook kun je naar het postkantoor van de elfen, hier zorgen zij dat alles goed verloopt en dat alles goed werkt. Bovendien kun je vanaf hier een kaart of pakket sturen met een speciale postzegel.

Met een betoverende sfeer gaan we verder naar het kerstmuseum. Een plek dat voordiegene die graag alles willen weten over het kerstfeest in de verschillende plekken van de wereld, van de verschillende tradities tot de gevarieerde gastronomie tijdens de kerst. Het park van de kerstman is zonder twijfel je volgende bezoek wanneer je met kleintjes gaat. Vermaak jezelf in een park met eindeloze amusement en attracties.

We gaan de excursie verder met een afwisselende trip met de rendier of met de husky´s, deze prijsloze en unieke dieren dat leven in de bergen van Lapland en zeer populair zijn bij de toeristen. Als je het aandurft kun je deze ervaring ook in het donker maken maar de ijskoude bossen maken het dat je er twee keer over na moet denken om dit te doen.

De temperaturen dalen van -10 graden tot 30 graden onder 0 wanneer je een bezoek in december zal brengen aan Rovaniemi. Om een beetje op temperatuur te blijven kun je genieten van de heerlijk verse warme appelsap en een uniek gerecht van rendier vlees en aardappelpuree met blauwe bessen. Vergeet de gastronomie van Lapland niet, het is een unieke ervaring om een gerecht met rendier vlees te eten. Dit vlees wordt nergens naartoe op de wereld geexporteerd.

En om de trip te eindigen kun je genieten van een orgineel feest in de stad. In het echte ijs paleis waar je de dansfloer zult delen met Samis, dorpsbewoners die in harmonie met de natuur leven en geweldige gast- heren en vrouwen zijn met de kerstman zelf en een groot aantal tradities dat je verwelkomen naar een nieuw jaar met een onvergetelijk kerstavontuur.