Een route voor de Britse Rock

 

Er zijn reizigers die steden bezoeken die ze zien in films als Casablanca, Roman Holidys of Manhattan. Er zijn mensen die de wereld rondreizen om kunst te zoals de Eiffeltoren, de piramides in Egypte of de Grote Muur van China. Maar er zijn ook reizigers die heen gaan waar de muziek ze heen leidt. Zij bezoeken de grote festivals en concerten.

Foto: Stig Nygaard

Foto: Stig Nygaard

Als we het hebben over muziek zijn er genres en bands die meer dan een ander bieden. De twintigste eeuw heeft een muziek genre ontwikkeld die nog steeds massa´s mensen trekt met zijn vele verschillende soorten stijlen. Vooral het jaar 1950 was een belangrijk jaar voor rock en roll. Toen was het booming in de Verenigde Staten en verspreidde naar het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1960 waarop de rest van Europa volgde.

Denkt u aan een reis naar Engeland om de oorsprong van de Britse rock te leren?

Musical: We will rock you in Londen. Foto Todd Huffman

Foto Todd Huffman

U kunt niet praten over Britse rock zonder London te benoemen, de thuisbasis van duizenden muzikanten een van de typische toeristische steden. Het is de stad waar The Who en Pink Floyd geboren zijn, een stad met een geest vol met nummers My Generation of Another bick in the wall.

De rockliefhebbers moeten de Rolling Stones Records bekijken, een label die opgericht is door de bandleden en waar u de albums van de band gevormd ziet worden. Bekijk de Abbey Road, hier is de bekende foto gemaakt voor het album van de Beatles.

Ook moet u de British Museaum Experience bezoeken. Een tour waar u objecten uit de geschiedenis van de Britse pop en rock kunt zien, zoals de kostuums van David Bowle of de jurk van Amy Winehouse. Als laatste de musical We will Rock you!, geïnspireerd door de teksten en muziek van de band Queen.

Hoewel London het centrum van de Britse Rock is, zijn er ook andere steden die zeer aantrekkelijk zijn voor reizigers. Bezoek Manchester en geniet van de stad die groepen als Oasis en The Smiths hebben voorgebracht. Bezoek ook de Strawberry studios, waar ze een groot aantal van hun albums hebben opgenomen.

Foto H. Michael Karshis

Liverpool is de laatste stop van onze tour. De stad waar The Beatles zijn ontstaan biedt verschillende manieren aan om de historie van deze bekende band te leren kennen. U kunt als liefhebber de Cavern ook niet missen. Opkomende bandjes begonnen hier te spelen. Ook is het een heiligdom van spullen van de band. Mis het standbeeld van the Yellow Submarine niet naast de luchthaven en ken zijn meest bekende liedjes.

Fotos: http://www.everystockphoto.com/