Rivier Maya: Een paradijs aan de kust van México

De maand april is een heerlijke maand om af te reizen naar één van de paradijzen aan de costa van México: Rivier Maya. De strandenop dit stranden lijken op die van een andere planeet. Met christal helder water en een prachtig wit zandstrand. Een prachtige plaats om mooie foto´s te maken.Niet alleen haar stranden zijn een reden om deze plaats te fotograferen, ,aar ook de verschillende excursies die je kunt maken om het land beter te leren kennen en de geheimen te leren kennen.

De pyramide, Chichén Itzá is één van deze plekken. Deze bevindt zich op het schiereiland, Yucatán, en is een oude plek van de Maya´s. Hier kun je de resten van verschillende pyramide bezoeken, ook zijn er een aantal gerestaureerde pyramide. Als je geinteresseerd bent in de geschiedenis kun je een gids nemen, die je door het hele architectuele gedeelte brengt.

Een ander bezoek dat je kunt maken is naar het dorp Tulum, dit is een oude stad die tot de Maya stam behoorde. Vanaf hier kun je naar het zuiden van México in Quintana Roo. Hier zullen jullie het hele territorium en alles gefotografeerd, dan kom je op het laatste lang de baai wandelen met de blauwe wateren. Het water is warm door de hoge temperaturen die in México zijn.

Wanneer je eenmaal deze excursies gemaakt hebt, kunt je met de bus naar het strand Carmen en la Quinta avenida. Bij deze straat vindt je verschillende winkels, barretjes en mexicaanse restaurants, waar je kunt winkelen of van de Mexicaanse keuken kunt genieten.

Wij adviseren dat je, je zonnebrand moet meebrengen in je ruzak, de zon is heel fel tot 5 uur s´middags. Het is vooral feller op de eilandjes. Een andere plek die je bezocht moet hebben als je richting de rivier Maya gaat, is een klein visserseilandje. Deze mensen leven van het vistoerisme. Hier zijn 2 straten met barretjes en winkels. Maar ook de stranden hier zijn een droomplek.

Schrijf al deze ideeën op die je moet weten, als je besluit om naar Mexico te reizen die belangrijk zijn aan het hart van de Mexicaanse kust.