Reis films

De meeste reisbestemmingen worden bepaald omdat iemand het u er over heeft verteld of omdat iemand het heeft aanbevolen. Ook zou het kunnen dat u het heeft gezien in een documentaire. Nog een mogelijkheid is dat u het heeft gezien in een film. Soms wordt men verliefd op de prachtige locaties die ze zien in deze films.

Sommige van deze films die men wilt laten reizen, zullen vandaag in de blog te zien zijn. Hoop dat u er van zult genieten?

´Eat, Pray and Love´ door Ryan Murphy

De film gaat over een grote reis rond de wereld waar we allemaal van dromen om te doen. In dit geval reist de hoofdpersonage door Italie, India, Bali en Indonesie in een poging haar zelf te leren kennen. Het is gebaseerd op op een novel van Elizabeth Gilbert. Het is een ode aan simpele geest en reiziger die wij in ons hebben. Ideaal voor de reizigers die geen vaste en geplande route willen, maar willlen ontsnappen naar een exotische plek.

´Manhattan´ door Woody Allen

Niet alleen deze film wilt me laten reizen naar Amerika. Iedereen wilt naar The Big Apple, toch? De films van deze regisseur gaan vooral over steden. Hiervoor was het Parijs en Rome.

Het colloseum in Rome

Ook een Spaanse stad, namelijk Vicky Cristina Barcelona. Het geeft u een nieuwe manier van kijken naar Barcelona. Een knusse stad met vele nuances die niet te zien waren tot na deze film. Allen zet altijd alles recht en heeft veel romantiek, maar het ontdekken van de stad en de mensen die wonen in de stad is het hoofdonderwerp. Als u een echte ontdekken bent van grote steden is deze zeker aan te raden!

´Holidays in Rome´ door William Wyler

Een klassieker in zwart en wit die nooit uit de mode zal gaan. Rome zelf is een van Europas klassieke bestemmingen om te bezoeken. Deze film focust op een liefdesverhaal met in de hoofdrollen Audrey Hepburn en Gregory Peck. Deze film is een tour guide naar de belangrijkste plekken in de Italiaanse hoofdstad.