Rapa Nui, een in hout uitgesneden steen mysterie

Moai tentoongesteld in Louvre

Moai tentoongesteld in Louvre

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Chili is ongetwijfeld het Paaseiland. Het eiland is gelegen in het gebied van Polynesië aan de Stille Oceaan.

Met een oppervlakte van 163 vierkante kilometer is het eiland Rapa Nui beroemd vanwege haar natuurlijke schoonheid en mysterieuze oude cultuur, die behoort tot de Rapanui etniciteit.

Ze zijn zo bekend, vanwege het feit dat zij een van de meest complexe culturen hebben ontwikkeld. Ze hebben een grotere megalithische cultuur dan de Egypenaren, Inca´s en Maya´s. En de cultuur is extreem geïsoleerd.

De bekendste overblijfselen van de oude cultuur zijn de indrukwekkende beelden uitgehouwen in rotsen, die ook wel bekend staan als Moai.

De natuurlijke en culturele kenmerken van het Paaseiland in Rapa Nui is een beschermd National Park en uitgeroepen tot Unesco World Heritage Site in 1995. Momenteel is de bevolking van het eiland geconcentreerd in de hoofdstad Hanga Roa.

Moai

Moai op het Paaseiland.

Volgens de mondelinge overlevering van deze etnische groep, zou het eiland Rapa Nui naar een andere mythische eiland genaamd Hiva vernoemd zijn. En was Rapa Nui rond de vierde eeuw tot zijn naam gekomen. Volgens de huidige archeologiesche studies komt de etnische groep uit Polynesië. Het grootste deel van de bevolking leefde in het binnenland van het eiland aan de kust. Hier werd er een religieuze en politieke centra opgericht.

Dat is dus de reden dat de beelden in de kustgebieden liggen. De bevolking aanbid de Rapa Nui en dat deden ze voor hun vergoddelijke voorouders. Een grote belangstelling in het dorp was de duizend jaar oude Moai.Het hele kustgebied kan je afgaan om deze schitterende beelden te bekijken.

Traditionele dansen van Rapa Nui

Traditionele dansen van Rapa Nui

Vandaag de dag is het Paaseiland erg bekend onder de reiziger en toerist. Wanneer mensen een bezoek brengen aan Chili is het essentieel dat dit eiland op de planning staat om te bezoeken. Het is zeker een onvergetelijke ervaring. Het gevoel krijgen dat je tussen de cultuur loopt die verdween, maar alleen een spoor heeft achtergelaten van beelden is een ongelovelijke ervaring.

Aan de andere kant kunt u ook een bezoek brengen aan dit eiland door een kijk te nemen bij de plaatselijke bevolking. Het eiland is vol leven, cultuur, geschiedenis, dans, muziek en ambachtelijke afgelegen dorpen. Maakt dit je erg nieuwsgierig om dit eiland ook te bezoeken?

Kust van Rapa Nui

Kust van Rapa Nui. Auteur: Rwoan