Porto, een magische stad

Vroeger stond de stad Porto bekend als de stad Cale, het was een klein Keltisch dorpje dat grenste aan de Duero, war de Romeinen een haven toegevoegd hadden (de haven Cale of ´Portus Cale´)

Porto
Om deze stad te bezoeken moet je weten dat Porto wijken en gebieden heeft dat vele toeristen trekt. Dankzij haar rijkelijke historie en haar gebeurtenissen zijn haar mooie gevels en prijsloze monumenten bewaard gebleven.

Daarom bereiden wij je voor, voor je bezoek naar de populaire gebieden van Porto, zoals:

la Libertad plein, is een belangrijk plein dat centraal gelegen is in Porto, het combineert de oudheid van de stad met de modernheid van de stad. In het centrum van het plein staat een standbeeld van koning Pedro IV. Hier zul je een grote hoeveelheid aan restaurants en belangrijke bankgebouwen vinden.

de straat Santa Catarina (Rua Santa Catarina), is één van de belangrijkste straten van Porto. Het begint in ´la Plaza de Batalha´, waar de kerk San Antonio Congregados zich bevindt. Bovendien vindt je aan het einde van de unieke straat vindt je ´el Mercado do Bolhao´, waar je kunt genieten van een heerlijke dag om te winkelen. Als je door de straten wil slenteren kun je een kijkje nemen in een kleine kerk, maar deze zijn heel leuk ondanks dat ze klein zijn. Dit is de Kapel van Zielen, bedekt met tegels zo typisch Portugal blauw. De tour eindigt bij het ​​Santa Catarina Marques de Pombal.

Wanneer je naar het historische centrum van Porto gaat, vindt je een leuke wijk met gedecoreerde gevels en kleuren, die de aandacht van elke bezoeker trekt. De wijk, heet ´Ribeira´. De wijk heeft een nachtelijke en onvergetelijke sfeer, als je een mooie plek zoekt om te eten, doorheen te wandelen of om iets te drinken. In deze prijsloze straten vindt je tientallen restaurants met terazzen waar je kunt genieten van typische portuguese gerechten.

– Iets verder van Porto vind je Vila Nova de Gaia, deze stad lijkt op een deel van Porto maar dat is het niet. Het bevindt zich tegenover Porto en de steden zijn gescheiden door de rivier Duero. In deze stad zijn vele activiteiten te doen zoals een bezoekje naar de wijngaarden waar de bekende wijn uit Porto gemaakt wordt. Ook kun je de typische houten boten bekijken genaamd “Rabelo”, deze werden oorspronkelijk gebouwd om vaten wijn te vervoeren. Vandaag de dag kun je door het water lopen van de rivier Duero.

In Porto kun je een bezoek brengen aan een van de vele culturele gebieden, waar je kunt genieten van de gastronomie, cultuur, monumenten etc.