Ontdek de uithoeken van Turkije

Bij de gedachte aan vakantie in Turkije denkt men al gauw aan bomvolle megahotels met drommen toeristen die bij het buffet staan te wachten…

Echter kan het ook anders zijn. Het schiereiland Cesme is als één van de weinige Turkse kustregio’s nog tamelijk onbekend bij het grote publiek. De reden hiervoor? De enige voor de hand liggende reden is het gebrek aan grote steden. Voor de rest is Cesme namelijk een perfecte vakantiebestemming. De welgestelde bewoners van Izmir wisten dit al langer aangezien zij hier hun vakantieoptrekjes hebben of ‘s zomers aanmeren in de jachthaven van de stad Cesme, die haar naam deelt met de regio. Ook watersporters zijn hier veelvuldig te vinden. Door de aanhoudende wind en de ondiepe zee is dit een waar walhalla voor windsurfers en beoefenaars van andere wind gerelateerde sporten.

Naast de lokale bevolking hebben toeristen hier ook genoeg te doen. De regio beschikt over een groot aantal mooie baaien waar heerlijk van de zon genoten kan worden. Ook zijn er een boel opgravingen in de buurt die het bezoeken waard zijn. Zoals eerder gezegd is de regio rustig en dat is aan alles te merken. De plaatsjes zijn hier klein, rustig en bovenal authentiek aangezien ze maar weinig te maken gehad hebben met invloeden van toeristen. De enige uitzondering hierop is de stad Cesme. Hier zult u wat meer mensen tegenkomen aangezien hier ook de meeste bezienswaardigheden aanwezig zijn. Denk hierbij aan de haven, het opgegraven fort en de stadsmarkt. De kalmte is zeker ook aanwezig bij de hotels in Cesme. De hotels zijn hier voornamelijk kleinschalig. Geniet van zeeën van ruimte en van de goede zorg van het hotelpersoneel.

Cesme heeft alle ingrediënten voor de perfecte vakantie!

Comments
  1. Serdar |