Muziek festivals in Spanje 2014

Sinds de laatste paar jaren is Spanje een van de landen dat bekend staat om haar vele muziek festivals. Door het klimaat, de kusten, het landschap en de mensen zijn er vele festivals in Spanje

Er worden het hele jaar door verschillende soorten festivals gevierd in Spanje. Hier worden een aantal festivals besproken waar je naartoe kunt gaan voor een onvergetelijke dag met je vrienden. Er zijn verschillende keuzes voor verschillende soorten muziekstijlen, dit kun je gebruiken door, door Spanje te trekken om verschillende festivals te bezoeken.

Viñarock festival
Dit is een alternatief festival dat jaarlijks georganiseerd wordt in het weekende van begin mei. Vanaf 1996 is dit festival al 17 keer georganiseerd in Albaceteña, un is het festival in Benicassim.

 FIB
Het internationale festival in Benicasim is een alternatief muziek festival met, pop, rock, electro en vele andere types, bovendien zijn er vele andere activiteiten te doen (theater, mode, bioscoop) wat ze in Benicasim vieren (in Castellón, Spanje), dit festival wordt ongeveer op de helft van juli gevierd. Het festival staat bekend om haar techniek en haar orientatie. De organisatoren hebben gebruik gemaakt van veel innovatie vergeleken met andere festivals in Spanje. Ook is het een festival dat vele mensen uit andere landen trekt.

Low Cost Festival
Het Low Cost festival wordt sinds 2008 georganiseerd in la Ciudad Deportiva Guilermo in Benidorm. De laatste week van juli wordt gevierd doormiddel van een 3 daags festival. Het festival begint tussen 17:00-18:00 en gaat door tot in de vroege uurtjes, 06:00-07:00.

Monegros Desert Festival
Het bekendste festival met electro muziek in Spanje wordt in Huesca georganiseerd. In 2014 is de XX edititie, in dit jaar wordt het festival voor de 20e keer georganiseerd. Binnen dit festival worden verschillende muziekstijlen gedraait, techno, electro, hophop, drum, bass, hardtechno, hardcore, frenchcore en hardtek. Dit is een van de bekendste festivals in de electro wereld.

 Primavera Sound Festival
Het Primavera Sound Festival wordt aan het einde van Mei in Barcelona georganiseerd. In 2013 telde dit festival zo een 170.000 bezoekers. Dit festival focust zich op het ontwikkelen van nieuwe popartiesten.

SOS 4.8 Festival
Het Festival Estrella Levante SOS 4-8 is een internationaal festival dat georganiseerd wordt in Murcia, Spanje. Het Festival is wordt sinds 2008 georganisseerd, het Festival is niet alleen bekend om haar muziek, maar het richt zich ook op andere gebieden zoals kunst en de manier van het hedendaags denken.

Het is een bekend festival bij jongeren omdat, het een van de eerste festivals is dat plaatsvindt in de zomer. Ook is het Festival door verschillende internationale organisaties georganiseerd zoals, Green´n Clear Award en Agreener Festival.