Musea in Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. De stad staat bekend om zijn architectuur, stedelijke sculpturen en de verschillende buurten. Maar het is vooral bekend om zijn musea.

Madrid heeft belangrijke musea met diverse galerijen.

De drie bekende musea zijn Prado, Thyssen-Bornemisza en Reina Sofia.

Prado is een van de belangrijkste musea ter wereld. In het museum zijn gespecialiseerde schilderkunstwerken te zien. Hoewel sommige afdelingen ook beeldhouwkunsten bevatten.

De collectie richt zicht op de pre-twintigste, vooral Spaanse, Vlaamse en Italiaanse eeuwse schilderkunst. Je kunt uitstekende werken bekijken, zoals de naakte Maja de Goya, Velázquez’s Las Meninas, de Drie Gratiën Rubens …

Prado Museum

In het weekend is het museum meestal erg populair, omdat de prijs erg goedkoop is en de opkomst van toeristen ook meespeelt.

Het Reina Sofia Museum is een Spaans nationaal museum van de kunst van de twintigste eeuw. Er zijn belangrijke collecties van Joan Miro, Salvador Dali en Pablo Picasso te zien.

Een van de werken waar de mensen vooral naar toe gaan is de Guernica van Pablo Picasso.

Het kunstwerk Guernica heeft aan afmeting van 777cm bij 349 cm. Het ligt in een ruimte waar iedereen aan deelneemt en je zal zeker onder de indruk zijn.

Kunstwerk Guernica

Het Thyssen-Bornemisza Museum is een van de grootste particuliere kunstcollectie ter wereld. De werken in het museum worden in chronologische volgorde van de renaissance tot de twintigste eeuw getoond.

Hierbij worden een antal hedendaagse meesterwerken van Picasso, Hopper en Marc Chagall belicht.

Omvatten presenteert dit museum als enige in Spanje picturale trends als het impressionisme, het Duitse expressionisme en de Europese romantische schilderkunst.

Het bevat ook werken van de kunstenaars zoals Jan Van Eyck, Frans Hals, Friedrich en Vicent Van Gogh.

Ook zijn er musea te vinden tussen de lokale bevolking het Nationaal Archeologisch Museum, het Museum van de Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Museo Amerika.

Madrid is zeker een plek voor cultuur, maar er vooral kunst te vinden.