Belangrijkste monumenten en plaatsen van de wereld

U heeft er vaak over nagedacht dat u de belangrijkste monumenten in de wereld wilt bezoeken. Wij noteren een aantal indrukwekkende monumenten en plaatsen van de wereld.

Ten eerste een plek die u niet mag missen. Parijs en haar Eiffeltoren. Een ijzerenstructuur ontworpen door Gustave Eiffel. Het is gelegen n een bevoorrechte plaats. Het ligt namelijk aan de kant van Champ de Marte naast de Seine. Op de top kunt u prachtige foto´s maken van de stad.

Als u een perfecte voorbeeld van Romeinse architectuur wilt aangeschouwen moet u naar het Romeinse Colosseum gaan. Dit is een amfitheater gebouwd in de Romeinse tijd. Het is gebouwd in de eerste eeuw en is te vinden in het centrum van Rome. Er werden gevechten in het stadion gehouden.

Bekijk ook de toren van Pisa. Tijdens het bouwen is het gebouw scheef gaan staan. Het is een bijzondere plek.

Als u zich wilt verdiepen in het oude Griekenland, is het beste monument om te bezoeken de Parthenon in Athene. Het is een van de weinig bewaarde Dorische tempels. Het is gewijd aan de godig Athena, die de beschermheilige van de stad is. Een groot deel van deze tempel is verplaatst naar het British Museum.

Bezoek ook el Kremlin van Moskou. Het is een set van regilieuze en burgelijke gebouwen in het hartje van het centrum en direct aan de rivier de Moscova in het zuiden, het Rode Plein in het oosten en Alexander Garden in het westen. Het is een uitstekende plek om te leren of de geschiedenis te kennen.

Van de kou van Moskou naar het hete Egypte waar u een van de oudste wereldwonderen kunt aanschouwen, namelijk de pyramide van Keops. Het monument is een wonder om het gebouwd is met ongeveer 2.3 miljoen stenen waarvan het gewicht per blok ongeveer 2.5 ton was. Voor de avonturiers is er toegang tot de piramide. Tot de binnenkamers van de koning en de koningin. En een ondergrondse kamer.

In Amerika zijn ook twee fantastische plekken. Een van hen ligtin Chichen Itaza. Het behoort tot de Maya beschaving. De gebouwen komen overeen met de tijd van de post-klassieke periode. Een andere bekende bezienswaardigheid zijn de ruines van Machu Pichu in Peru. Aanzienlijk een meesterwerk van techniek en architectuur en heeft archeologische kenmerken en landschappelijke kenmerken.

Nu komen we in twee van de meest dichtbevolkte landen van de wereld. In China vinden we de Grote muur van China met een oppervlakte van ongeveer 7300 kilometer.Het werd gebouwd om de noordelijke grens van het Chinese keizerrijk te beschermen. Het is het enige menselijke constructie zichtbaar vanaf de maand. In India is de Taj Mahal. Het wordt aanschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Mughal architectuur. Het werd gebouwd voor de vrouw van keizer Shah Jahan. Er waren 20,000 mensen nodig om het te bouwen.