Liefdesbruggen om de liefde te vereeuwigen

Het begon allemaal met de jeugdliefde van Step en Gin. Ze hadden een hangslot op de brug gehangen om op die manier hun liefde te bezegelen. Deze jongeren waren een creatie van de schrijver Federica Moccia, die schreef het boek: ´Ik wil je´. De roman verspreidde zich erg snel en het boek werd erg bekend.

De Milvische brug in Rome was de eerste burg waar de zetel van de liefde werd uitgedeeld.Er komen veel toeristen naar de plaats Tiber om deze brug te bekijken. De burg werd 206 voor Christus gebouwd en werd herbouwd in de vijftiende eeuw. Het wordt nu de brug van de sloten genoemd, omdat de brug helemaal omsingeld is met sloten.

De Milvische brug in Rome

Toen de burg volraakte met alle hangsloten, heeft een bijzondere ervoor gezorgd dat er andere bruggen kwamen in Italië met dezelfde bedoelingen. De bruggen werden gemaakt in onder andere Florence, Verona en Venetië. De gemeente stopte met het keuzen van wie de hangsloten waren en het gevolg was dat er een achteruitgang kwam in bruggen met sloten in de mooiste steden.

Andere bijzondere plaatsen zijn deze rage gaan overnemen, want ook de brug in Brooklyn in New York, de burg in Parijs en aan de Chinese muur hangen sloten. Ook in Benidorm is er een reling met de versiering van sloten.

Vele zien het ophangen van een slot als een vereeuweging van de liefde.

Bent u wel eens bij een liefdesbrug geweest? Heeft u er een slot opgehangen? Denkt u echt dat de liefde voor eeuwig zou zijn, wanneer iemand een slot ophangt?