Lapland is leuk

Wanneer je denkt aan bestemmingen zoals Lapland, denk je vooral aan de kou, de sneeuw en misschien aan skieen. Waarom zou je hier heen gaan? Ik ga precies vertellen wat er zo leuk is aan dit Scandinavische land, de geheimen die je waarschijnlijk nog niet wist.

Je zal verrast staan, Lapland heeft drie natuurlijke interresante bezienswaardigheden. Voor de mensen die er wonen is het niet veel speciaals, maar voor diegene die dit nog nooit gezien hebben is het iets magisch.

Het Noorderlicht
Lapland is het meest noorderlijke land van Europa en is omringd door Noorwegen, Rusland, Finland en Zwitserland. Een van de meest fenomenale natuurlijke verschijning op aarde, het noorderlicht in Lapland.

 

 Deze verschijning is bijna niet te omschrijven, de doorzichtige hemel, met prachtige kleuren in de nacht. Deze kleuren zijn het resultaat van de stralen van de zon. Dit is zonder twijfel een goede reden om Lapland te bezoeken.

 Rendieren
Het symbool van Lapland samen met haar natuur is de Rendier. Een dier met een prachtig gewei. Een ander dier dat heel bekend is in Laplond, maar moeilijker te vinden is de ree. Het dier dat de kerstman gebruikt tijdens zijn ritjes in de December maand. Het huis van de kerstman is hier ook en deze is heel druk bezocht tijdens de feestmaand December. Over het huis van de kerstman in Rovaiemi is gesproken in een ander artikel.

 

 Gastronomie
Aangezien Lapland omgeven is door vier landen is dit ook terug te zien in haar gastronomie. geografisch gebied met verschillende landen. Er zijn verschillende lokale gerechten zoals, Suutarinlohi, gemarineerde haring met uien en paprika. Andere gerechten in Lapland zijn het vlees van de Ree en ook zalm ordt veel gegeten maar meer bij de zee gebieden.