Kom genieten van de populaire feesten in Calpe

Als we het over Calpe hebben, hebben we het over, feesten! Deze plaats kent vele grote feesten gedurende het jaar.

Calpe is een populaire toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Haar feesten zijn te danken aan haar geschiedenis en tradities. Toeristen die in deze regio rondreizen moeten zeker een bezoekje aan Calpe gebracht hebben.

Een van haar belangrijke feesten die de meerderheid in Calpe viert en een maand lang duurt is, La Virgen de las Nieves. Gedurende een week vereren zij de machten met verschillende parades en haar bekende ´Bous al Carrer´. Hier rennen er stieren door de straten heen. Deze tijd van het jaar is perfect om een appartement in Calpe te huren.

Andere interessante feesten voor toeristen in Calpe zijn, het feest van de Christenen en Moren waarbij Santísimo Christo del Sudor vereerd wordt. Kom genieten van de parades tijdens deze maand en pak ook een stukje van dit traditionele feest mee.

Ook de toeristen kunnen genieten van het Moros en Christianos feest. Er zijn verschillende appartementen in Calpe te vinden.

 Ook niet te vergeten de las Fallas en de Hogueras de San Juan, dit zijn twee grote feesten in de Valenciaanse gemeenschap en ook wordt dit een beetje in Calpe gevierd. Het vuur, vuurwerken en de muziek zijn de eigenschappen van dit feest.

Als alle feesten toch te klein in de oren geklonken hebben, ook wordt er in Spanje het feest van de drie koningen gevierd, Carnaval, expositie in Andalucie, de Maagd van el Carmen en een groot bierfeest dat niet bij veel mensen bekend is. Als je naar een plaats wilt afreizen om van een aantal populaire feesten te genieten, is Calpe zonder twijfel de beste keuze.