Het vuur van San Juan 2013

De nacht van San Juan komt eraan en vele steden vieren dit oude evenement. In dit bericht willen wij u informeren waar dit feest wordt gevierd zodat u de kans heeft om dit feest te leren kennen en een fantastische nacht te houden.

Alicante
Als u uit gaat van cultureel belang is deze stad zonder twijfel een van de belangrijkste in deze viering. Vreugde en vooral muziek is wat u zult vinden in deze kleurrijke stad.

De beroemde vreugdevuren worden verbrand in de nacht van 24 juni als een climax van een week vol feest en festiviteiten.

Daarnaast zijn er vele steden in de provincie Alicante. Steden als Javea, Denia en Benidorm vieren het vreugdevuur van San Juan. Op 23 juni gaan honderden mensen massaal naar het strand om de zomerzonnewende te vieren. De traditie is dat u een vuur maakt en uw voeten nat maakt. Het zal een avond vol magie en vreugde zijn.

Barcelona
De nacht van Sant Joan is een van de belangrijkste gebeurtenissen Barcelona. Familie, vrienden en toeristen dineren met het traditionele gerecht Coca de San Juan, een heerlijke zoette gerecht gemaakt van bloem suiker en eieren gist om het tot een heerlijke lekkernij te maken van fruit.

Daarna gaat iedereen naar het strand om natte voeten te krijgen en te vragen naar verlangens. Vreugde, plezier, magie en kleur is wat u zult vinden in deze prachtige stad.

Galicia
De kortste nacht van het jaar wordt ook gehouden in Galicie. Rituelen, tradities en bijgeloof worden gemend in de regio bekend als Noite Meiga. Het is de nacht om de boze geesten te verjagen.

Na middernacht op 23 juni, moeten mensen 9 maal springen om het geluk en vruchtbaarheid te beschermen. Dit vergezelt met een goede sfeer van vreugde en plezier.

Andalusië
Deze prachtige gemeente viert midzomer. Provincies als Malaga zijn ook gastheer van deze viering. Honderden bewoners en toeristen verzamelen zich op het strand van Gustloff en Mercy waar vuren worden gemaakt en poppen worden gemaakt om boze geesten af te weren en geluk brengen voor de rest van het jaar.

In Jerez de La Frontera heb je nog een populair feest genaamd El Toro de Fuego. Dit bestaat uit honderden mensen die lopen voor een stier gemaakt van tin wordt omringd door vuurwerk. Durft u dit grote feest bij te wonen?

Er zijn vele bestemmingen waar dit feest wordt gevierd. In het noorden, oosten, zuiden en westen. U vindt hier plaatsen waar ze Hoguera de San Juan vieren. Dus zet uw tassen klaar en verwelkom de zomer op de Spaanse manier!