Filmstranden in… Spanje!

 

Heeft u niet al duizend keer gedroomd over bepaalde vakantiefilms? En zeker films die zich afspelen in een paradijs met strand? Heeft u zich nooit afgevraagd: Waar is dit strand? Vele van deze films zijn geschoten in het prachtige Spanje! Wilt u een aantal van ze weten? Lees dan nu dit artikel!

Denkt u aan de vuurtoren, de grot en het strand van de films Sex and Lucia? Boek een villa in Formentera en u kunt genieten van dit droomstrand waar deze film is gefilmd. Sex and Lucia werd opgenomen in Ses Lliets, een prachtige strand in het noorden van Formentera. Het is uitgeroepen tot een wereld erfgoed door UNESCO. Het heeft een prachtige rif die ideaal is om te duiken. In het water voor het strand zijn enkele eilanden gelegen, dat ook deel uitmaakt van het natuurpark van Ses Salines.

Als we meer naar het zuiden gaan en een appartement in Cadiz willen huren, vindt u het strand waar James Bond´s Die Another Day is opgenomen! Ook andere films zoals Captain Alatrise, el Amor Brujo of Manolete. Het strand van La Caleta is waar de actrice Halle Berry uit het water kwam lopen in haar oranje bikini, een beeld die veel mensen niet snel zullen vergeten! Dit stukje Cadiz strand is gelegen in het historische centrum van de stad en was de plaats waar enkele boten nieuwe volken neerzetten zoals Feniciers, Romeinen en Carthagers. Het is een rustig strand en mooi en was de inspiratie van vele kunstenaars zoals Isaac Albeniz en Paco Alba. Het is prachtig, omdat het wrodt beschermd door twee kastelen, San Sebastian en Santa Catalina.

Nu gaan we naar het noorden. Als u een vakantiehuis in Fisterra of Muros huurt kunt u naar het strand waar de film The Sea werd gefilmd met in de hoofdrol Javier Bardem. In de buurt van deze twee plaatsen is het strand van As Furnas. Het strand is omgeven door een ongerepte omgeving met wittige zand waar ze de perfecte rotsen hebben om deze film te schieten. Daarnaast kunt u zwemmen in het naturlijke zwembad of kunt een lange wandeling maken door de laguas van Xuno en Muro.

De gemeenschap Valencia werd gekozen als decor voor de film El Cid. Huur een appartement in Peniscola. Op de stranden van deze stad reed Charlton Heston op zijn beroemde paard Babieca rond in de jaren 60. Peniscola heeft ook een grote aantrekkingskracht door haar kasteeel dat het huis van Benedictus XII was en hoog boven de zee uitstijgt op een rots.

De film Suddenly Last Summer met actrice Liz Taylor werd ook geschoten op Spaanse stranden, vooral in Agaro. Als u een appartement in Platja d´Aro huurt kijrgt u de kans om de Catalaanse kust te leren kennen. Met acteur Montgomery Clift nam Liz een paar baden in de Middellandse zee.

Bezoekt u deze stranden om zich net als de acteurs/actrices te voelen?