Fietstoerisme in Nederland

Zoals iedereen wel weet, de beste manier om de prachtige steden te ontdekken in Nederland, is op de fiets. Dankzij de nabijheid tussen de steden en haar laagvlakte wordt dit transportmiddel hier veel meer gebruikt. En waarom dan ook wanneer we een weekendje weggaan?

 Fietsen in Nederland

Vanwege de hierboven genoemde redenen kunnen wij door de beste steden rijden met zekerheid en veiligheid. Er zijn vele fietspaden die meer veiligheid bieden dan in andere landen. Er is zo een 20,000 kilometer aan fietsroutes/fietspaden in Nederland, waar je heerlijk kunt fietsen tussen de prachtige landschappen. Zoals onze tulpen, kanalen, rivieren, historische plaatsen en meer.

Wanneer je geen mogelijkheid hebt om je fiets mee te nemen tijdens een weekendje weg of een vakantie in eigen land, kun je ook fietsen huren. Bijna op elke hoek zijn er instanties te vinden dat fietsen verhuurt hoewel, je wel moet oppassen met bedrijven met beperkte openingstijden. Het is aan te raden om de fietsen vlakbij de treinstations te huren, deze sluiten namelijk later.

Aangezien ons land vrij klein is, is het vrij makkelijk om per fiets door Nederland te rijden. Er zijn vele routes waarmee je vanaf Nederland door kan fietsen naar plaatsen zoals, Belgie, Frankrijk, Denemarken enz.

Daarom kun je als fietser ten alle tijden je fiets meenemen in de trein tijdens de zomermaanden in juli en augustus. Je moet dan wel een kaartje voor de fiets en voor jezelf kopen. Tijdens de rest van het jaar is het niet mogelijk om de fiets mee te nemen in de trein. Dit is dan alleen mogelijk tussen 06:30 en 09:00 s´morgens en 16:30 en 18:00 s´avonds.

Twijfel niet en wordt toerist in eigen land tijdens de zomer!