Feesten in Denia

De zomer komt dichterbij en dat betekent de grote festivals van het Spaanse volk. Vandaag hebben wij het over de festiviteiten in het prachtige Denia!

De stad ligt in de provincie Alicante. Er zijn vele attracties in deze prachtige stad, maar ik ben er zeker van dat u zult genieten van de viering van het feest, Santisma Sangre.

De festiviteiten vinden plaats in het begin van juli, tussen 6 en 13 juli. Er worden verschillende evenementen gehouden, maar de belangrijkste is Bous a la Mar.

De Bous a la Mar is door de jaren uitgegroeid tot een toeristische attractie die miljoenen binnenlandse en buitenlandse toeristen trekt. Het feest heeft een award gekregen door zijn populariteit bij toeristen. Het feest begon heel onschuldig maar is uitgegroeid tot een van de belangrijkste gebeurtenissen van het land.

Voor degenen die Bous a la Mar niet kennen. Het begint bij Marques de Campo en eind in de haven. Het is de bedoeling om te stier tot het uiterste uit te dagen door bijvoorbeeld te roepen. Hierbij is het de bedoeling om hem in het water te krijgen. Het water inspringen is ook een manier om te niet geramd te worden door de stier.

Het is twee keer per dag. Om 13 uur in de middag en om 19 uur in de avond wanneer de zon niet zo warm meer is. Er zijn niet alleen stierengevechten tijdens het feest. Zowel overdag als in de avond heeft u de mogelijkheid om te genieten van verschillende evenementen. De bekendste zijn het eren van de patroonheilige, het heilige bloed en het zien van de optocht van praalwagens gehouden in de straat Marques de Campo.

Zowel overdag als s´avonds is er veel te doen. Er worden mobiele disco´s gehouden. De bekendste DJ´s draaien en de beroemdste orkesten.

Kom naar Denia en neem deel aan deze feesten!