Excursie naar het nationale park van Ordese of Monte Perdido

Soms zijn er natuurgebieden waarvan we verwachten dat ze geweldig zijn. Uiteindelijk ga je ook weg en bent u sprakeloos over de schoonheid. Dit was bij mij het geval toen de Monte Perdido zag. Het is de grootste kalksteenberg in Europa. Het is gelegen in de Aragonese Pyreneeen in de provincie Huesca in het nationale park van Ordese en Monte Perdido.

U kunt niets anders dan glimlachen als u het idyllische landschap ziet van besneeuwde bergen met erom heen liggende platteland. Voor de liefhebbers van natuur en wandelen is het nationale park van Ordesa en Monte Perdido een paradijs. Er zijn diverse routes, wat betekent dat er gewandeld kan worden door beginnende tot gevorderde wandelaars.

In 1802 veroverde Ramond Carbonieres de top van de Monte Perdido samen met een expeditie van 15 mensen. Het is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister voor sporters, reizigers, vrienden en natuurliefhebbers.

Flora en Fauna
De flora van het park bestaat uit een totaal van 1400 soorten. 45% van deze soorten is om en rondom de Aragonese Pyreneeën te vinden. Bovendien is het klimaat van de Pyreneeën zorgt voor de overleving van de soorten. Het heeft een typisch Middellandse klimaat in de laagste delen zoals in Añisclo of Escuaín. Ook zijn er Cantabrische planten en eindigen met vegetatie op de bergachtige omgeving van de hoge toppen.

De vegetatie in het park van Ordesa heeft een variërende fauna van verschillende soorten in Europa. Het heeft een verscheiden klimaat en dient als grens tussen het vasteland van Europa en het Middellandse zeegebied. In het park zijn er 38 verschillende soorten zoogdieren te vinden, 120 vogelsoorten, 5 amfibieën, 8 soorten reptielen en 5 vissen.

Routes
Als avonturier of natuurbewonderaar kunt u niet naar het nationale park van Ordesa gaan en niet beginnen aan een wandelroute. Als dit uw eerste keer is en niet gelijk een ervaren pad wilt bewandelen moet u de ´Cola de Caballo´ (Paardestaart) of Faya de las Flores proberen.

Als u een expert bent moet u proberen te klimmen naar de Monte Perdido. Het is de hoogste plek van las tres Sorores. Het is zonder twijfel de belangrijkste attractie en heeft de hoogste top van het park. Durft u dit aan?

Nabijgelegen dorpen
Als u een bezoek brengt aan het nationale park van Ordese en Monte Perdido is het een must om de in de buurtliggende of aangrenzende steden te bezoeken. Ze zijn klein, maar zeer charmant. Ze hebben een zeer gastvrije aard.

Het dorp Fanlo was een rijk gebied tot de twintigste eeuw en was belangrijk voor de nomadische schapenhouderij. In de jaren 50 emigreerde een groot deel van de bevolking naar stedelijke centra en industriële gebieden door te weinig werk in het gebied. In het grootste dorp, Vio, zijn er vele gebouwen ontworpen en gebouwd door rijke families tijdens de 16e en 17e eeuw. Ook is de kerk van Los Tres Santos Reyes hier te vinden.

Vallei Bielsa

Vallei Bielsa

Bielsa ligt in de hooglanden van de Pyreneeen. Het is het laatste dorp voor u de Pyreneeen grens overrijdt om naar Frankrijk te gaan. Het is een typisch bergdorpje en behoudt een unieke traditie: ´belsetan´- een Aragonse carnaval. Het benadrukt het centrale plein van het stadhuisgebouw in renaissance stijl. De kerk is zeer oud en heeft een paar modificaties nodig.

Kelten, Romeinen, Moslims en Christen..De geschiedenis van de stad Ainsa is rijk en divers. Een bezoek is genoeg om te beginnen aan een charmante reis door de tijd en diversiteit. Veel stampt uit de middeleeuwen.