Ervaring van het meisje dat op reis gaat

Een vriendin, www.meisjeopreis.nl, van Reizigersblog deelt haar ervaring met ons over de beleving van reizen. Elke reiziger heeft zo zijn eigen ervaring tijdens het reizen. Hieronder kan je een kijkje nemen in de ervaringen van Lynn. Graag delen we haar ervaring met jou!

Vroeger zag ik reizen altijd alleen als een vakantie. Verhalen van mensen die naar Frankrijk of Spanje gingen om op het strand te gaan liggen bakken. Sinds dat ik met mijn ouders en zus een roadtrip in Amerika heb gedaan was ik blown away door het feit dat ik voor het eerst in een andere cultuur was. Ik was toen pas 9 jaar oud dus dan kan je wel snappen dat zoiets een grote indruk heeft gemaakt.

Meisje op reis

Nadat ik geslaagd was voor mijn MBO diploma ben ik samen met een goede vriendin een weekje naar Londen gegaan om het te vieren. Het was mijn eerste echte vakantie zonder ouders of school. En mijn eerste keer in Londen. Ik weet niet precies wat nou de switch was die in mijn hoofd omging. Maar sindsdien wil ik alleen nog maar meer reizen. Ik hou het wel budget realistisch. Ik ben bijvoorbeeld geen backpack meisje dus heel erg vaak steek ik de grens niet over. Ik ben toen ook een blog begonnen omdat ik erg veel van schrijven hou. Samen met mijn liefde voor filmen en monteren maak ik van alle reizen die ik maak video’s of blogs. Eerst deed ik dit voor de mensen die misschien helemaal nooit de grens over gaan toch mee te kunnen nemen op vakantie. Uiteindelijk doe ik dit ook voor mezelf. Zodat als ik de video’s later terug krijg ik datzelfde gevoel weer kan vastgrijpen. Want om zoiets terug te zien is toch leuker dan door een foto album bladeren.

Een jaar geleden samen met mijn vader weer terug gegaan naar Amerika. Dat was zo bijzonder om mee te maken. Niet alleen kwam ik op plekken die ik 12 jaar niet had gezien, ik had ondertussen ook wat vrienden gemaakt die in Amerika wonen die ik toen ben gaan opzoeken. De beste manier om echt jezelf in een cultuur te gooien is om te gaan met locals. Natuurlijk doet iedereen dat niet zo snel. Die locals kunnen je namelijk wel de beste verhalen vertellen. Wat ik ook leuk vond was dat we heel vaak de verschillen bespraken tussen onze culturen. We denken allemaal dat de westerse cultuur allemaal één pot nat is. Maar een oceaan kan toch nog een groot verschil maken.

Wat mij de laatste tijd is opgevallen is dat twee personen dezelfde reis naar bijvoorbeeld Parijs kunnen maken. Maar niet dezelfde ervaringen hebben. Voor de één kan net die overheerlijke maaltijd in dat ene restaurant het verschil hebben gemaakt. Mijn beste vriendin en ik praten nog vaak over die overheerlijke fudge brownie die we vaak aten in een café vlakbij het centrum van Derry. Een plaatsje in Noord-Ierland waar wij stage hebben gelopen. Want dingen zoals dat zul je niet gauw in jouw reisgidsje terug vinden.

Fudge Brownie

Fudge Brownie

Reizen is dus niet alleen maar een vakantie. Het verrijkt je beeld op de wereld. Want we leven niet immers alleen in Nederland. We leven op planeet Aarde en er is zoveel moois om te zien.

Als ik hier nog wat aan kan toevoegen is dat je altijd voorbereid op reis moet gaan (denk aan reisdocumenten, buitenlands geld en info etc) maar duik in je reis zonder verwachtingen. Doe wat jij wilt en niet wat je reisgids zegt dat je moet zien. En als het even kan, ga dan weer terug naar huis wetend dat je na die reis afscheid heb moeten nemen van nieuwe maar levenslange vrienden.

 

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Fudge_Brownie_and_Green_Tea_Whipping.jpg