Een prachtig park in Madrid

Wanneer je een aantal dagen in de hoofdstad van Spanje verblijft en je met je kinderen reist. Hebbe wij een goed plan wat je leuk zal lijken. Hoewel je het niet persee met kinderen hoeft te bezoeken, Het park bestaat uit 75 kilometer van Madrid in de Oosterse Berg hier bevindt zich het dorp San Martín de Valdeiglesias. Dit is één van de bergen van deze plaats die in het bos te vinden is, deze is in heel Europa uniek.

Er is een unieke botanische tuin, hier zijn verschillende gewassen in figuren geknipt. Er zijn hier meer dan 300 beeldhoudkunsten van struiken te vinden. Van doolhofen tot kunstwerken van Don Quijote en Sancho Panza. Ook kun je verschillende routes maken in het park, zoals bijvoorbeeld de route van de dieren, de mytische route, waar draken en dinosaurussen te vinden zien, terwijl je rondloopt kun je genieten van muziek op de achtergrond. Alle routes hebben informatie palen waar het verhaal achter de persoon beschreven wordt.

Naast de kunstwerken zijn er talloze verschillende planten of cactussen tentoongesteld. Ook is er een verzameling aan verschillende kruiden, van lavendel tot tijm. Verder zijn er beekjes en watervallen die het park nog mooier maken. Een van de mooiste plekken is Montecilla de los Amantes, dit is een romantische plek waar je verschillende bankjes vindt waar je heerlijk kunt genieten van de prachtige uitzichten over de vallei San Martín de Valeiglesias.

Het park is van donderdags tot zondags geopend van 10:00 tot 22:00 uur. De parkeerplaats heeft een capaciteit voor 100 auto´s, maar het park is ook met de bus bereikbaar. Het is een heerlijke plaats om uit te rusten en van de frisse lucht te genieten. Er is een gedeelte voor kinderen met schommels.