Een ´Ja ik wil´ in stijl

Wie zegt dat bruiloften saai zijn? Stel je gaat naar de bruiloft van je beste vriend! Je best vriend springt uit een vliegtuig om via een parachute uiteindelijk de ring aan zijn geliefde wil geven. Dit is natuurlijk de beste manier om de zenuwen in bedwang te houden, door de adrenaline druk die vrij komt bij het dalen. Uiteindelijk doe je dit om het ja-woord te krijgen!

De eerste bruiloft, die in de lucht werd gehouden (met parachute) was is New York op de New Yorks World´s Fair in 1940. Hoewel er een paar jaar geleden niet zoveel mensen dol waren op extreme sporten, zoals bungeejumpen, parachutespringen en raften, is er vandaag een hele andere ideologie. Jongeren durven meer en nemen meer risico om het gevoel minstens één keer in je leven te ervaren. Het leven wordt ook wel ´on the edge´ genoemd.

Maar trouwen in de lucht draagt veel eisen met zich mee: het eerste is dat zowel de bruidegom en de bruid het wel vertrouwd vinden. Want op het moment van springen moet niet een van de twee in paniek uitbarsten, want dan wordt het chaotisch. Ook de gasten van het echtpaar moeten avontuurlijk zijn, want die moeten ook meespringen. En tot slot het is erg duur. Er zijn drie vliegtuigen nodig en een specifieke kit voor de zekerheid. Daarnaast zijn er ook begeleiders nodig, die alles uitleggen en helpen bij het springen.

In de ene vliegtuig zit de bruid en in het andere de bruidegom. In de derde zit de priester. Na het springen draagt de priester de normale woorden voor die tijden een ceremonie worden gesproken. De toekomstige man en vrouw horen alles door een zender.

Voor de gasten die niet zo avontuurlijk zijn, kunnen de bruiloft die in de lucht afspeelt, op de vloer bijwonen, waar de vrouw en man precies zullen landen.

Trouwen in de lucht