Edinburgh: Stad van het bijgeloof

Edimburgo-GreyfriarsModif1

Schotland is een prachtig land en vooral bekend om de Whisky. Het is ook het enige westerse land waar mannen rokken dragen, wat hoort bij de stereotypen in Schotland. Edinburgh zit vol met verassingen en de plek heeft veel bijgelovige per vierkante meter al eeuwenlang.

Het is een stad waar de geschiedenis nog steeds aanwezig is in elke hoek. Hoeken waar je vermoord wordt of je wordt veroordeeld voor hekserij, plaatsen waar geesten zwerven en vooral donkere begraafplaatsen vol met verhalen, die de kriebels bij je achter laten.

Begraafplaats vol horror verhalen 

Een bezoek aan een Schotse begraafplaats is verrassend voor degenen die daar voor het eerst komen. Het is even wennen om langs de graven te lopen, maar als je er meer dan twee hebt bezocht, wordt het standaard.

Schotse begraafplaasten zijn toeristische attracties, bijvoorbeeld Greyfriars kerkhof, waar George Mackenzie begraven ligt, ook wel bekend als de ´Bloody´(bloederige). De straten zijn gesloten voor bezoekers, omdat ze zeggen, dat wie daar door loopt terug komt met een aantal blauwe plekken.

De communicatiemiddelen zijn paranomaal erkent en dit is een feit. Er is een uitgebreide documentatie van verschillende aanvallen op toeristen. Uit voorzorg worden de mausolea gesloten voor het publiek.

Edimburgo2

Een ander verhaal is over de hond Bobby. Toen zijn baasje overleed, bleef de hond jarenlang de waak op het kerkhof, waardoor hij bekend werd.

Er is een andere begraafplaats in Edinburgh met veel horror verhalen over de achttiende eeuw. Er wordt gezegd dat er veel aanvallen van poltergeist zijn geweest. Op het kerkhof is er ook een graf waarin de erosie van de steen een vorm heeft van een gezicht die schreeuwd. 

Onder het mom van dit beeld, hebben de Schotten een man begraven waarvan ze dachten dat hij doet was, omdat het slachtoffer van de straat een katalepsie veroorzaakte. Of het waar is of niet, weet niemand en de vormen van het gezicht simuleert en imponeert iedereen. 

Een ander bijgeloof van de Schotten is het niet toegestaan om op de bruggen te blijven, je moet het voorkomen of zeer snel voorbij lopen. In de Middeleeuwen, stond het symbool bij het verlaten van de stad, dat je pech zou krijgen. En daarom waren de bruggen een slecht voorteken. 

Geloof het of niet deze verhalen zijn legendes. Verrassen deze gebeurtenissen je en zou je een bezoek brengen aan Edinburgh?