De weg naar Santiago

Heeft u er ooit aan gedacht om de weg van Santiago te belopen. In deze tijd van het jaar lopen vele pelgrims vanuit de gehele wereld naar Santiago de Compostela. Als u nog niet heeft besloten waar u uw vakantie wilt doorbrengen, bieden wij u een nieuwe optie waar u zeker van zult genieten.

De weg van Santiago is een reis die eindigt bij de Catedral de Santiago de Compostela. Er zijn vele routes die er zijn om naar toe te gaan. Hier zijn een aantal routes die populair zijn en die u en uw familie en vrienden een geweldige reis kunnen bieden om naar een plek te gaan waar u, u zelf zult vinden. 

De Franse route
Deze weg is 760 kilometer lang en heeft 31 etappes die zeer belangrijk is voor Europese pelgrims.

Het begint in Roncesvalles en komt langs verschillende dorpen zoals Zubiri, Pamplona, Estalla, Torres del Rio, Logrona, Najera, Santo Domingo de la Calzada, Belorado, Ages Burgos, Hontanas, Boadilla de Camino, Carrion de los Condes en vele anderen. Pedrouza is de laatste dorp voor u op 20 kilometer verder Santiago de Compostela bereikt.

Aragonse route
Het is een van de oudste en ook meest populaire wegen. Het is 164 lang en heeft 6 etappes. De route heeft zijn oorsprong uit de stad Somport. De route is door een prachtige omgeving.

Het gaat door de steden als Arres, Ruesta, Sanguesa, Monreal en Puente la Reina. Uiteindelijk in Plaza de Obanos en aan het einde van de weg Santiago.

Primitieve route
Deze route is 252 kilometer lang en is verdeeld in 12 etappes. Het is een echte aanrader voor degene die de route voor het eerst belopen. Het is er redelijk vlak en geschikt voor beginners.

Het begin in Oviedo en gaat door Grado, Salas, Tineo, Borres, Pola de Allande la Mesa, Grandas, Fonsagrada, Cadavo Baleira, Lugo en Palas de Rei. Vanaf dit punt verder op de Franse weg en uiteindelijk naar Plaza del Obradoiro.

Vasco route
Een deel van de mooie stad Vasa de Irun en is in totaal 203 kilometer ver en bestaat uit 8 etappes. Afhankelijk van de tijd dat u gaat is het mogelijk om besneeuwde landschappen te gaan en een prachtig uitzicht op de Spaanse vegetatie.

In Santa Domingo de la Calzada sluit het zich aan aan de Franse weg en gaat naar de hoofdstad van Galicie

 Noorderlijke route
Deze weg is erg populair en erg oud en is voor gevorderden. Het is 814 kilometer lopen en heeft 32 etappes. Het loopt door 15 prachtige dorpen en steden zoals Mondonedo, Gijon, Santander, San Sebastian, Comillas, Aviles, Luarca, La Caridad, Abadin, Bibalda, Baamonde en vele anderen.

Dit zijn enkele van de fantastische routes die u kunt nemen. Het is een erg harde en moeilijke route met zware fases. Daarom enkele tips voor u:

  • Bereidt u fysiek voor: Waar raden u aan om enkele maanden van de voren te beginnen met het fysiek verbeteren van u lichaam zoals uw conditie.
  • Het gewicht van uw rugzak: Het is belangrijk om een niet al te zware tas te hebben aangezien u er een aantal dagen mee moet lopen. Wij raden max 10 kilo aan.
  • Materiaal: Het is essentieel om goed materiaal te hebben. Een fles water, voedsel, een map en een mobiel.
  • Schoeisel: Een van de belangrijkste elementen. Uw voeten zijn uw gereedschappen tijdens deze reis dus het moet zo comfortabel mogelijk zijn. Goede schoenen vermijden pijntjes en blaren.

Dit zijn enkele van onze adviezen en routes. Er ligt een fantastische trip voor u voor de boeg. Durft u het aan?