De prachtige kroatische stranden

Zoals waar we het wel vaker over gehad hebben, er zijn verschillende type reizigers. De ene zoekt naar historische bestemming en de ander zoekt voor zon, zee en strand voor de zomer. Maar wanneer je aan het laatste moment een bestemming moet zoeken kan dit stressend zijn. Hoe reis je naar een bestemming aan zee zonder dat je de Atlantische Oceaan over moet steken? Dan is er geen betere optie dan Kroatië.

Dubrovnik strand, foto Dario Alvarez

Dubrovnik strand, foto Dario Alvarez

De schoonheid van deze stranden heeft verschillende redenen. 20% van het BBP van Kroatie wordt gebruikt voor toerisme, als een test. Hoewel de meerderheid van het toerisme dat in Kroatie komt mensen zijn uit: Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië, is dit een goede optie om de zomer door te brengen voor iedere reizigers die op zoek is naar zon en strand.

 Ookal ligt Kroatië dicht bij de mediteranen, liggen haar kusten aan de Adriatische zee. Waardoor het strand heel verschillend is met bijvoorbeeld de Spaanse stranden. Houdt er rekening mee dat de stranden vaak uit stenen of grind kan bestaan. Waardoor het handig is om waterschoenen mee te nemen.

Wat verder een verschil is met de Spaanse stranden, is de helderheid van het water. Het water is er christalblauw en helder. Je kunt de vissen gemakkelijk zien zwemmen en er zijn vele verschillende vissoorten aan de Kroatische kust. Ook zal je zien dat er een verschil in sfeer is door haar duizenden eilanden en 6000 kilometer lange stranden.

Je zult tussen haar stranden een aantal zeer unieke vinden. Hieronder tref je een lijst welke dit zijn:

Kroatië strand, foto Martin Garri

Kroatië strand, foto Martin Garri

Het eiland Banje is zonder twijfel het meest populaire eiland van Dubrovnik. Het is ook het populairste strand van heel Kroatië door haar prachtige uitzichten vanaf de kust, ook door haar ligging dat dichtbij het eiland Lokrum is. Dit is een populair eiland onder de toeristen. Hier kun je alle soorten watersporten uitoefenen of een drankje drinken in een van de barretjes. Wanneer de avond valt, de gezellige nachtelijke sfeer niet te vergeten.

Het strand Zlatni Rat (op het eiland Brat, ook wel de Gouden Hoorn genoemd) De naam heeft zij te danken aan haar vorm, die namelijk lang en smal is. Dit strand is één van de meest beroemde ansichtkaarten van Kroatië. Het is uitgegroeit tot een paradijs voor surfers, want er is hier altijd wind aanweizg. Je kunt hier zowel windsurfen als duiken. Er ontbreekt hier niks aan diversiteit!

Proizd is een klein eiland samen met het eiland Korcula. Om hier te komen moet je met de boot, dit duurt zo een halfuur waarna je het paradijs bereikt. Met witte stranden, turkooise helder water en een geur van zout. Hier kun je een heerlijke break nemen en in een klein restaurant genieten van een maaltijd. Een perfecte vakantie dus!

Het eiland Pakleni dit behoort tot een eilanden groep van zo een 20 kleine eilanden. Het eiland Hvar , dat ook wel het Ibiza van Kroatië genoemd wordt, is een paradijs, waar je met de boot kunt komen waar je kunt genieten van festiviteiten en animatie. Deze bevindt zich tegenover het eiland Pakleni en is in zo een 20 minuten met de boot te bereiken. Het eiland heeft een mediterane omgeving.