De franse gastronomie: proef de heerlijke franse keuken

voor de meeste is reizen verslavend, een therapie, een mogelijk om even te ontsnappen uit het dagelijkse leven, een avontuur en een wijze les…

Sommige reizigers willen graag andere culturen ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe kennis opdoen,de geschiedenis van de plaats ontdekken… Andere zoeken naar diversiteit, nieuwe ervaringen, nieuwe smaken… De toerisme is een grote schaal met kleuren, een van deze is de gastronomie. Gastronomie heeft alles te maken met het voedsel en de cultuur van een land.

Wanneer naar Frankrijk afreist kun je genieten van de heerlijke specialiteiten van het land. Hier zullen een aantal adviezen gegeven worden voor culinaire hoogtepunten in Frankrijk.

 

1. Franse kaasjes
Fransen hebben verschillende soorten kazen. In Frankrijk wordt het meeste kaast geconsumeerd in de wereld. Brie, Camembert, Reblochon, Boursin, Munster, Rochefort en Vieux Bologne zijn de meest gegeten kazen in Frankrijk.

2. De wijn uit Bordeaux.
De beste wijnen zijn Saint Emilion en Crus de Medoc.

3. Zuid Frankrijk
Hier kun je ham Bayona uitproberen, lamvlees Pauillac of een liquor de Gascogne.

In Toulouse kun je genieten van Cassaoulet, dit is een gerecht met peulvruchten en vlees, dit is een specialiteit van dit gebied. Ook de Toulouse worst komt uit dit gebied.

In Provenza en de Blauwe kust, moet je hun typische soep zeker een keer geprobeerd hebben, Bullabesa, een soep dat rijkelijk gevuld is met vis. Deze soep is in heel Marseille heel populair.

Aan de grens met Duitsland, is de franse champagne zeer populair en ook de Choucroute, dit is een gerecht met een soort van zuurkool en aardappel en verschillende soorten vlees.

– In het centrum van Frankrijk: Andouillette worst of Rillette creme.

-In Noord Frankrijk: Schaaldieren en hartige en zoete Crepes.

Het gebied dat aan Zwitserlands grenst heeft vele gerechten die meer bekend zijn in Zwitserland. Zoals kaasfondue en Tartiflette (aardappels met gesmolten kaas en vlees)

Leon: staat bekend om haar gastronomie, haar vlees, haar typische taart en kippenvlees.