De beste stranden van Spanje

Zon en strand zijn de belangrijkste motoren van de toeristische sector in Spanje. Spanje bezit over duizenden kilometers aan kusten en aan een heerlijk klimaat.

Nadat, deze stranden voor vele jaren steeds meer gebruikt zijn, zijn de stranden niet meer zo mooi als ze voorheen waren. Toch zijn er nog steeds mooie ongerepte stranden, met school en helder water. Hier zullen de beste stranden van Spanje besproken worden.

Beginnend in het Noorden, in San Sebastian is la Playa de La Concha te vinden. Dit strand met prachtig helder water. Ook is in dit gebied nog een groot gedeelte cultuur terug te vinden. In dit gebied kun je heerlijk een para dagen doorbrengen om van de zon, het strand, de cultuur en het eten te genieten.

Dan komen we bij de Costa Brava waar nog een aantal prachtige baaien te vinden zijn met prachtig helder water. Hier kun je prachtig snorkelen. La Cala de Playa de Aro is een van de beste voorbeelden, ookal bevindt dit strand zich in een toeristische plaats, is het een van de beste verzorgde conservaten.

In het zuiden van la Península, waar de temperaturen een stuk hoger zijn, zijn verschillende stranden te vinden die nog niet ontdekt zijn. In de Costa del Sol, zoals we het kennen zijn hier verschillende baaien en kliffen te vinden voor iedereen. Deze kust is 232 kilometer lang. Waarvan 40% steile kusten betreft en ongeveer 150 km hiervan zijn stranden. Bijvoorbeeld in Almería ligt la Playa del Cabo de Gata, deze bestaat uit verschillende mooie stranden en kliffen.

Als laatste, kunnen we de stranden op de eilanden zoals, de Baleares en de Canarische eilanden niet vergeten met haar prachtige landschappen. De Balearen met 375 stranden verdeeld onder Menorca, Mallorca, Ibiza en Formentera. Dan de Canarische eilanden biedt ook verschillende prachtige stranden zoals, Playa de Matagorda, dit strand is ideaal voor windsurfers.

Wanneer je hebt nagedacht om een uitstapje te maken met de parasol bij de hand, neem dan vooral een kijkje bij de stranden die hier omschreven zijn. Je zal je hier zeker vermaken!