De beste optochten van de drie koningen in Spanje

De magische Koninklijke Hoogheden uit het oosten zijn te zien tijdens de Kerst, tijdens het einde van vakanties. De herinneringen van buikpijn en cadeautjes blijft elke Spanjaard zonder twijfel bij staan. Voor het magische gedeelte, konden de Spanjaarden Melchor, Gaspar, en Baltasar zien, die naar kinderen en ouderen zwaaiden vanaf hun prachtige wagens. De Spaanse geografie is heel rijk aan tradities, er zijn een aantal plaatsen in Spanje waar de stoeterijen van de Koning nog steeds heel indrukwekkend en magisch zijn. Hier gaan we de top 5 van de beste stoeten in Spanje verkondigen.

1. Alcoy
Deze woonplaats heeft elke 5e van januari een speciale feestdag. Hier vieren zij het meest oude koningsstoerij van Europa Er zijn dansgroepen, fakkels en podiums die samen de slaven genoemd worden. In grote straten worden langs alle huizen cadeaus voor de kinderen gebracht. Meestal doneren de ouders deze met snoepjes en drank. Aan het einde van het feest is het gewoonlijk dat, Melchor, Gapar en Baltasar hun offer komen brengen met fakkels.

2. Granada
Sinds de oudheid brengen de 3 koningen kilo´s snoepgoed naar Granada in een stoet met lichten, muziek en magische kleuren. De koetsen en de grote hoeveelheden snoep zijn typische eigenschappen van de stoerijen van de 3 koningen in Spanje.

3. Madrid
De Spaanse hoofdstad Madrid is zonder meer de belangrijkste op de lijst. Door haar spectaculaire stoet, door haar 40 koetsen, door haar vele blije kinderen of door de eindtoespraak in Cibeles. Deze stoet is geweldig om eens mee te maken wanneer je in Madrid bent. Voor ouderen en voor de kleinsten, dit moet je zeker een keer gezien hebben rond de kerstdagen.

4. Santander
Dit is een stad dat bekend is door haar traditie, vooral tijdens het einde van het nieuwe jaar. Om het oude religieuze plaatje erin te houden, worden er stoeten in twee delen gehouden. De eerste is vooral bedoeld voor de kleintjes, dit is een optocht met magische personen zoals, figuren uit Disney films met verschillende muziekinstrumenten die bespeeld worden. Het tweede deel is meer religieus, hierbij komt Bethlehem aan bod, de 3 koningen die het kind aanbidden.

5. Casavieja
Dan de vijfde plaats, dit is een klein dorp genaamd Avila. De traditie verteld iets over de ´Zambomberos´, dit is een muziekinstrument, De koningen komen samen met de ´Zambombas´ het dorp in. Het begin wordt gekenmerkt door de ster van Bethlehem, terwijl zij snoep strooien in het dorp. Aan het einde aanbidden zij het kind.

Ontdek de orginele en traditionele plekken van Spanje, het is nooit te laat om de magie en de historie van het kerstfeest te begrijpen.