Colmar, een sprookjesachtige stad

Als u van plan bent om uw volgende vakantie naar Frankrijk te reizen, brengen we u naar een bestemming die u zeker niet mag missen, Colmar. Een stad met een romantische sfeer, waar u kunt genieten van een sprookjesachtige omgeving, met zijn architectonische schoonheid, sterke persoonlijkheid en tragische gebeurtenissen is deze stad erg van belang in Frankrijk. Sinds de Middeleeuwen is het een belangrijke stad.

De stad is uitgegroeid tot een parel van de Franse architectuur met gebouwen van de Duitse gotiek en de vroege renaissance, waaronder name de kerk van San Martín (s. XIII). Of het prachtige kunstwerk van de beroemde schilders, zoals Matthias Grünewald en Martin Schongauer.

Sprookjesachtige Colmar

Maar Colmar trekt niet alleen de aandacht met de historische gebouwen of officiële momumenten, maar er zijn ook traditionele houten huizen, die volledig met de hand gesneden zijn en de balkons zijn voorzien van een betroverend uitzicht bij aankomst. De stad nodigt u uit om te wandelen en dwalen door de romantische straatjes. De bloemen die de ramen versieren vormen een explosie van kleuren, vormen en smaken, die op zichzelf op een kunstwerk lijken.

Vergeet ook niet dat de stad grenst aan de rivier Lauch, die de mogelijkheid biedt om te ontspannen door te kijken naar het water dat rustig stroomt en de vissen die erin mee zwemmen. Het wordt omringd door de Vogezen en het biedt een prachtig uitzicht, ondergedompeld in een droom.

Echter, in aanvulling op de rijke cultuur, heeft de stad vele andere attracties, zoals bars en terassen waar bezoekers kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen onder het genot van een aperitief. Wanneer u de mogelijkheid heeft om in de maand augustus te reizen, kunt u naar de beurs van de wijnen gaan, waar u kunt genieten van lokale en nationale producten. In feite, is het binnen de Elzas wijnroute het belangrijkste continent. Dit zal de liefhebbers van wijn zeker verrukken.

Ook is het belangrijk dat de stad niet werd uitgebuit, zoals andere toeristische bestemmingen in Europa. Het is een rustige plek om te bezoeken. Ideaal voor een romantisch weekendje weg, waarbij u alle zorgen van alledag vergeet. Heeft u ooit Colmar bezocht? Kunt u uw ervaringen en gevoelens aan ons vertellen?