Cinque Terre, een plek om te verdwalen

Heb je Italië weleens bezocht? Vandaag gaan we het hebben over een plek dat je niet snel zult vergeten. Wanneer je het ziet zul je daar naartoe willen! Cinque Terre bevindt zich bij gebergte in de provincie La Spezia, dat bestaat uit vijf dorpjes: Monterossa, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het is een prachtige plaats, dat zich bevindt tussen het nationaal park delle Cinque dat de naam van de beste plek gekregen heeft in 1997.

Als je hier rondwandelt kun je genieten van de stranden, de rotsen en de steile kustlijnen net zoals van de vijf mooiste dorpjes in Italië. Vijf oude vissersdorpjes dat zich bevinden op een rots.

De eerste is, Monterosso deze ligt het meest noordelijk en hier is de zee prachtige christal blauw. Hier kan je niet vergeten om het standbeeld II Gigante te bezoeken, deze staat voor de God Neptuna; de toren genaamd, Aurora die was gebouwd om men te beschermen tegen de aanvallen van de barbaren; haar historische centrum zal je ook niet vergeten met haar straatjes en natuurlijk uitrusten bij haar prachtige stranden.

Monterosso

Monterosso

In Corniglia bevinden de mooiste stranden van de Cinque Terre. Het verschil met de andere vier is dat het geen directe toegang naar de zee heeft, maar het is omgeven door olijvenbomen en wijngaarden. Haar stranden, die aan de rand liggen, zijn uniek in dit gebied met het meest cristal en turkooise blauwe water.

Corniglia

Corniglia

Vernazza: is een dorp dat nog steeds de antieke visserstijl heeft met haar gekleurde huisjes. Wanneer je een bezoek brengt aan dit dorp, moet je zonder twijfel een bezoek brengen aan de kerk Santa Margarita de Antioquia die gebouwd is in 1318 in een gotische stijl, het kasteel Doria en het fort; de schuilplaats van Onze vrouw van Reggio en natuurlijk ijs eten in het centrum.

Vernazza

Vernazza

Het meest mooie dorp van de dorpjes is, zonder twijfel, Manarola. De huizen staan hier tussen de rotsen. De mensen zijn zeer levendig waardoor het een gezellig dorp maakt om te bezoeken.

Bovendien is de architectuur in dit dorp ook zeer karakteristiek door haar restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten. Ook heeft dit dorp natuurlijke zwembaden waar je een heerlijke duik kunt nemen.

Manarola

Manarola

Dan als laatste, Riomaggiore. Dit is het meest opvallende en rustige dorpje van de vijf. Hier kun je niet vergeten om een bezoek te doen aan de kerk San Juan Bautista, dat de oudste kerk van Riamoggiore is; het kasteel waar vele culturele acticiteiten. Om van het station naar het dorp te komen moet je via een tunnel. Maar zonder twijfel, bezoek het door en wandel door haar straten om te genieten van de prachtige uitzichten.

Riomaggiore

Riomaggiore

Op wat ben je aan het wachten? Ga je koffers inpakken!