Brazilie, bestemming voor sportliefhebbers en dansers

Als we het hebben over één van de vijf grootste landen ter wereld, met één van de meest spectaculaire landschappen en bekend door de bevrijding van Jesus Christus dan hebben we het over Brazilie. Bovendien is dit land zeer populair bij sportfanaten. De wereldkampioenschappen voetbal georganiseerd door FIFA vinden hier dit jaar plaats en in 2016 zullen de Olympische spelen in Rio de Janeiro plaatsvinden.

Haar locatie, klimaat en haar cultuur zijn een van de meest interessante van de wereld. Brazilie is een van de meest tropische landen ter wereld, met haar warme klimaat en haar practhige stranden. Wat te doen als reiziger? De prachtige stranden met haar turkoois kleurige water en haar prachtige goudbruine stranden. Dit is heel makkelijk te bedenken heerlijk in je bikini of zwembroek genieten van een coctail in dit paradijs.

 Een paradijs dat ontstaan is door een mengeling van culturen. Hoewel er veel veranderd is sinds de Europeanen, Brazilie ontdekt hebben. Dit is tot op de dag van vandaag nog terug te zien in die dorpen waar zij geweest zijn. Maar de Braziliaanse cultuur is veel rijker dan alleen dit voor haar bezoekers. De hedendaagse Braziliaanse cultuur is een resultaat van de invloeden van buitenaf zoals, haar Indianen, de portugeese kolonies in Brazilie en de Afrikaanse en Europese immigranten. Bijvoorbeeld het verleden van de Portugese kolonies zijn nog steeds zichtbaar door de Portugese taal die in Brazilie gesproken wordt.

Dankzij de Braziliaanse Indianen zijn er vele traditionele Braziliaanse gerechten te vinden. De Brazillianen staan qua dansen bekend om haar Afrikaanse dans, Capoeira. Ook de Lambada en de Samba zijn typisch Braziliaanse dansen, die wereldwijd bekend zijn. Zeker wanneer je de muziek aanzet en naar de melodieen van de muziek luistert is het heel herkenbaar. De carnavalsperiode is een hele leuke periode om naar Brazillie af te reizen. Heb je er al zin in?

Als het over sport gaat heeft Brazilie een geschiedenis met verschillende soorten sporten. Als het over voetbal gaat, spelen een van de beste voetballers in Brazilie. Zoals in 2014 zijn de wereldkampioenschappen Voetbal in Brazilie, dit is een unieke ervaring om bij te wonen, een evenement wat geen een reisliefhebber wilt missen, de cultuur, verscheidenheid en de sport niet te vergeten.

 Ook het volleybal is een populaire sport in Brazilie, zowel in de mannelijke als de vrouwelijke volleybal op het strand, De nationale braziliaanse teams hebben al verschillende medailles gewonnen met de Olympische spelen. Een geweldige mogelijkheid om de Braziliaanse teams te zien is tijdens de Olympische spelen in 2016 die in Rio de Janeiro gehouden worden, een spectaculair sportevenement wat je een goed excuus geeft om de Braziliaanse dansen, stranden en gastronomie beter te leren kennen.