´Bollo preñao´, een typisch gerecht uit Asturias

Asturias is een prijsloze stad dat veel te bieden heeft: van prachtige landschappen tot een heerlijke en rijkelijke gastronomie. Bovendien gaan veel mensen erheen voor haar geschiedenis en haar cultuur die ook wij nog niet kennen. Wat wij vooral leuk vinden is om meer van de traditionele gerechten te weten. Daarom gaan we het over een aantal gerechten uit Asturias hebben die je zeker lekker zult vinden.

We gaan het hebben over een product dat je in elk deel van Asturias zal kunnen vinden, genaamd ´bollo preñao´, simpelweg is het een gevuld bolletje, de vulling is eigenlijk het hoogtepunt, ´een verrassing van het gerecht, vandaar haar geheimzinnige naam. Maar natuurlijk niet alleen hierom is het zo speciaal. Ook de smaak van het gerecht is speciaal en heerlijk, om de echte ´bollo preñao´ te maken moet je met een aantal dingen rekening houden.

Aan de binnenkant van het bolletje zit chorizo of een goed stuk bacon. Maar om deze te hebben zoals die echt hoort te zijn, moet de chorizo eerst gestoofd worden in cider, dit is ook een typisch product uit Asturias. De chorizo moet ook uit Asterias komen, bereidt met Spaanse peper.

Het broodmeel wordt gemaakt van tarwe- speltmeel, het is een combinatie van tarwe, ookal kun je het in heel Península kopen, het is toch een luxe product. Wanneer je het brood gekneept hebt doe je het nog niet in de oven, maar ga je er bolletjes van maken.

De chorizo dat gestoofd is in de cider, wordt ook in het brood gedaan. Hierna wordt het in de oven gedaan tot de massa goudbruin geworden is. Dan is het typische gerecht uit Asturias klaar om thuis te proberen. Er is geen betere plek om op vakantie te gaan naar Asturias om de traditionele gerechten uit te proberen, bereidt door experts.

Vergeet niet om buiten de deur van dit gerecht te genieten. Als je het kan, bereid dan je eigen ´bollo preñao´, om heerlijk te eten tijdens een picknick of een ander uitstapje in Asturias.